26.1 C
Igualada
Dijous, setembre 16, 2021

Parlem amb Sandra Felip, de Grup Air

Parlem amb Sandra Felip Riba, empresària / emprenedora; es defineix com una dona independent, activa, creativa i lluitadora. Li agraden els reptes. Va cursar els estudis de secretariat de Direcció a la Institució cultural CIC i grau en Administració i Direcció d’Empresa UNED.
Des del 2013 porta l’administració i direcció de Grup Air, empresa familiar fundada l’any 1977, de la qual n’és la segona generació.

Ara hi ha molta preocupació per la higiene i la neteja. Com es pot netejar l’aire?
L’única manera de netejar l’aire és filtrant-lo. El filtrat elimina totes les partícules i gasos.

Què vol dir purificar-lo?
Purificar vol dir treure de l’aire tot allò que és dolent i aliè a ell mateix. Per exemple, l’ozó no purifica perquè no treu res. N’hi ha prou amb filtres HEPA per aturar el coronavirus.
La grandària de la Covid-19 és d’uns 160 nanòmetres. Els filtres HEPA H14 retenen qualsevol cosa de mides superiors a 100 nanòmetres. Per tant, és suficient.

També es parla de l’ozó. No és nociu per a la salut, segons com es manipuli?
Sí que és nociu. De fet els mesuradors de contaminació atmosfèrica en l’Índex de Qualitat de l’Aire tenen l’ozó com un dels seus contaminants.

Hi ha qui diu que són millors els reactius químics…
Hem de tenir en compte que respirar productes químics mai és bo.

A part dels virus hi ha molts altres tòxics: NO, CO2… Com es tracten?
La tecnologia UAP disposa de filtres especials per a tractament de gasos com el CO, NO, NO2.

És car el manteniment dels filtres?
El manteniment és econòmic i només s’ha de realitzar un cop l’any.

Hi ha moltes tecnologies diferents?
Sí, però sense afegir productes químics a l’aire n’hi ha poques.

Quins serveis dóna la seva empresa?
A Grup Air donem un servei integral a la indústria en la venda-lloguer i servei postvenda d’equips d’aire comprimit i tractament d’aire, d’equips generadors de gasos de nitrogen i oxigen i equips de fred industrial.

A Grup ara heu incorporat aquest nou producte. Per què?
Nosaltres ja som especialistes en aire comprimit i gasos i davant la necessitat de garantir espais saludables i lliures de virus en qualsevol espai hem incorporat aquest nou servei de venda de purificadors.

Aquests purificadors on poden anar col·locats?
Es poden instal·lar a hospitals, naus industrials, oficines, centres comercials, centres de negocis, escoles, restaurants, concessionaris de cotxes, inclús, i un llarg etcètera.
També tenim equips exteriors per purificar l’aire de ciutats i llocs amb molta contaminació.

Quina importància té donar aquests serveis?
Una indústria no pot parar de produir amb la màxima productivitat, eficiència i sostenibilitat i a Grup Air aquesta és la nostra missió.

Què recomanaria a la gent per estar en ambients més segurs?
Els ambients més segurs són els que tenen menys contaminació i menys quantitat de partícules que poden propagar els virus, com per exemple quan som a la muntanya. El que s’ha de fer és, en espais on l’ambient és més contaminat, filtrar l’aire per eliminar-los mitjançant els nostres purificadors.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Rubió celebra aquest cap de setmana la 2a edició del Festivart

Aquest dissabte 18 de setembre, arriba el 2r Festival d'Arts Escèniques de l'Alta Anoia que se celebra a Rubió, el Festivart. La segona edició compta...

L’Aula del Comerç engega una iniciativa per a compartir experiències

L’Aula de Comerç de l’Ajuntament d’Igualada presenta quatre nous cursos previstos per aquests mesos de setembre, octubre i novembre, enfocats a donar suport als...

El Naturveg ampliarà el focus i es fixarà també en la moda o l’automoció

Aquest proper dissabte 18 de setembre, Igualada acollirà la 4a edició del Naturveg, el festival de Cultura Vegana i 100% vegetariana d'Igualada. La jornada...

El pare Manel Gasch oficia la primera missa com a abat de Montserrat

El pare Manel Gasch ha oficiat aquest dijous al vespre la primera missa com a abat de Montserrat. Gasch ha presidit la pregària de...

ERC considera una “presa de pèl” que només es vulgui abaixar l’IBI “6€ a l’any”

Esquerra Republicana d’Igualada considera “una autèntica presa de pèl” que el govern municipal d'Igualada hagi anunciat que baixarà l’Impost sobre béns i immobles (IBI)...
Compartir