13.7 C
Igualada
Dimecres, abril 14, 2021

Parlem amb Sandra Felip, de Grup Air

Parlem amb Sandra Felip Riba, empresària / emprenedora; es defineix com una dona independent, activa, creativa i lluitadora. Li agraden els reptes. Va cursar els estudis de secretariat de Direcció a la Institució cultural CIC i grau en Administració i Direcció d’Empresa UNED.
Des del 2013 porta l’administració i direcció de Grup Air, empresa familiar fundada l’any 1977, de la qual n’és la segona generació.

Ara hi ha molta preocupació per la higiene i la neteja. Com es pot netejar l’aire?
L’única manera de netejar l’aire és filtrant-lo. El filtrat elimina totes les partícules i gasos.

Què vol dir purificar-lo?
Purificar vol dir treure de l’aire tot allò que és dolent i aliè a ell mateix. Per exemple, l’ozó no purifica perquè no treu res. N’hi ha prou amb filtres HEPA per aturar el coronavirus.
La grandària de la Covid-19 és d’uns 160 nanòmetres. Els filtres HEPA H14 retenen qualsevol cosa de mides superiors a 100 nanòmetres. Per tant, és suficient.

També es parla de l’ozó. No és nociu per a la salut, segons com es manipuli?
Sí que és nociu. De fet els mesuradors de contaminació atmosfèrica en l’Índex de Qualitat de l’Aire tenen l’ozó com un dels seus contaminants.

Hi ha qui diu que són millors els reactius químics…
Hem de tenir en compte que respirar productes químics mai és bo.

A part dels virus hi ha molts altres tòxics: NO, CO2… Com es tracten?
La tecnologia UAP disposa de filtres especials per a tractament de gasos com el CO, NO, NO2.

És car el manteniment dels filtres?
El manteniment és econòmic i només s’ha de realitzar un cop l’any.

Hi ha moltes tecnologies diferents?
Sí, però sense afegir productes químics a l’aire n’hi ha poques.

Quins serveis dóna la seva empresa?
A Grup Air donem un servei integral a la indústria en la venda-lloguer i servei postvenda d’equips d’aire comprimit i tractament d’aire, d’equips generadors de gasos de nitrogen i oxigen i equips de fred industrial.

A Grup ara heu incorporat aquest nou producte. Per què?
Nosaltres ja som especialistes en aire comprimit i gasos i davant la necessitat de garantir espais saludables i lliures de virus en qualsevol espai hem incorporat aquest nou servei de venda de purificadors.

Aquests purificadors on poden anar col·locats?
Es poden instal·lar a hospitals, naus industrials, oficines, centres comercials, centres de negocis, escoles, restaurants, concessionaris de cotxes, inclús, i un llarg etcètera.
També tenim equips exteriors per purificar l’aire de ciutats i llocs amb molta contaminació.

Quina importància té donar aquests serveis?
Una indústria no pot parar de produir amb la màxima productivitat, eficiència i sostenibilitat i a Grup Air aquesta és la nostra missió.

Què recomanaria a la gent per estar en ambients més segurs?
Els ambients més segurs són els que tenen menys contaminació i menys quantitat de partícules que poden propagar els virus, com per exemple quan som a la muntanya. El que s’ha de fer és, en espais on l’ambient és més contaminat, filtrar l’aire per eliminar-los mitjançant els nostres purificadors.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Piera aprova un nou reglament per al mercat de venda ambulant

El ple de l’Ajuntament de Piera ha aprovat inicialment el nou reglament del mercat no sedentari del municipi. Es considera venda no sedentària la...

90 anys del 14 d’abril

El 14 d'abril de 1931, dos dies després que la majoria republicana quadrupliqués els resultats dels monàrquics a Barcelona, es va proclamar la tan...

Vallbona engega una campanya per renovar els ordinadors de l’escola

Vallbona d’Anoia està posant en marxa una campanya per recaptar diners per ajudar a l’escola Josep Masclans a renovar els ordinadors, que ja estan...

Dos centres educatius tancats i 23 grups confinats a l’Anoia

Una setmana després de la tornada a l'escola per part dels alumnes anoiencs, ja torna a haver-hi força grups confinats, un total de 23....

El Col·lectiu Eixarcolant presenta unes 60 activitats per aquesta primavera

Cada cop són més les persones que tenen interès en participar d’activitats que els proporcionin contacte amb l’entorn, i alhora un enriquiment cultural i...
Compartir