Òpera 2001 inicia la gira internacional de “Madama Butterfly” diumenge al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada

47

opera.jpg

El proper diumenge, 11 d’octubre, a les 7 de la tarda, la companyia lírica Òpera 2001 inicia la gira de Madama Butterfly, de Giacomo Puccini, que la portarà per quaranta-cinc municipis de l’Estat espanyol i França, al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada. Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d’Igualada (c/ Garcia Fossas, 2) de dimarts a dissabte, de 19 a 21h i dissabte i diumenge d’11 a 14h. També es podran comprar des de dues hores abans de l’espectacle a la taquilla del Passatge Vives i a www.ticketea.com. Les entrades tenen un preu de 35, 28 i 20 euros.

Madama Butterfly, tragèdia commovedora
Aquesta òpera de Giacomo Puccini, amb llibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, va ser estrenada l’any 1904 a l’Scala de Milà. Explica la història d’una jove japonesa, Cio-Cio-San, a qui anomenen Butterfly (papallona), que, amb només quinze anys, es casa amb un militar de la marina nord-americana, Benjamin Franklin Pinkerton. Tot i que Madama Butterfly entén que aquesta és una unió per a tota la vida –fins i tot es converteix al cristianisme–, Pinkerton només ho considera com una aventura japonesa i espera casar-se amb una dona dels Estats Units. Després d’una primera nit d’amor durant el primer acte de l’obra, Pinkerton marxa amb el seu vaixell i torna només per endur-se el fill de tots dos, acompanyat de la seva dona Kate. Un cop que Madama Butterfly veu com Pinkerton l’ha enganyat, és aleshores quan esdevé la tragèdia.
El muntatge d’Òpera 2001 compta amb Martin Mázik a la direcció musical, Roberta Matelli a la direcció escènica i Luis Miguel Lainz a la direcció artística. Yuko Otami dirigeix el Cor Hirosaki de Japó i l’escenografia ha estat encarregada a Alfredo Troisi. En els papers principals actuaran Miki Mori (Madama Butterfly), Andrés Veramendi (Pinkerton), Liliana Mattei (Suzuki), Giulio Boschetti (Sharpless), Dimiter Dimitrov (Goro) i Nikolay Bachev (Yamadori).