Onada de crítiques a l’Hospital d’Igualada per la mort del jove Gabriel Pérez

3177

La sobtada mort del jove igualadí Gabriel Pérez Escalante, de 24 anys d’edat, ha aixecat una onada de crítiques, sobretot a través de les xarxes socials, a l’Hospital d’Igualada. El noi va morir dimarts a l’Hospital Clínic de Barcelona, on va ser traslladat d’urgència des de la capital de l’Anoia.

Hospital d'Igualada
Es dóna el cas que el jove va anar fins a tres vegades al servei d’Urgències de l’hospital igualadí queixant-se d’un mal de panxa, i, en les dues primeres ocasions, va ser tornat a casa. En realitat, tenia una apendicitis que a l’Hospital d’Igualada no van saber veure fins que va ser massa tard. El noi va haver de ser ingressat a l’UCI, i, davant les complicacions, va ser traslladat al Clínic de Barcelona. En teoria, l’apendicitis és una patologia molt comuna que es resol fàcilment en una intervenció curta i que requereix poca hospitalització.

 
Pérez era força conegut entre els ambients futbolístics de la comarca, ja que des de ben jove s’havia dedicat a practicar aquest esport en diversos equips de l’Anoia. Va jugar al CF Igualada, a la UD San Mauro, al CE Òdena i l’any passat al CE Carme. Aquest any havia fet un pas endavant i havia fitxat pel UE Avià de Primera Catalana.

 
De seguida les mostres de condol s’han extès per les xarxes socials per part de molts clubs de futbol catalans, també per part d’amics, entitats i personalitats de l’Anoia. Gabriel Pérez va ser acomiadat dimecres en una cerimònia multitudinària que es va haver de fer expressament al pavelló d’hoquei de les Comes, un fet molt poc habitual.

 
El director assistencial de l’Hospital d’Igualada, Dr. Ramon Sellarès, ha explicat a La Veu que “hem iniciat una minuciosa investigació per conèixer exactament que ha passat, coses així no haurien de succeïr. Quan en tinguem més informació farem un comunicat”. Sellarès afegia que “a l’Hospital estem molt afectats per tot el que ha passat, ens sap molt greu i som els primers interessats en saber què ha passat”.

 
Molta gent exigeix una resposta contundent davant el o els responsables mèdics que van atendre Gabriel Pérez per a evitar  que es torni a repetir un succès així, perque ja no és la primera vegada que hi ha crítiques molt severes respecte la qualitat del servei d’Urgències de l’Hospital. Veurem què passa.