Òdena posa en marxa els primers pressupostos participatius

7 de juliol de 2021

L’Ajuntament d’Òdena inicia el procés dels primers pressupostos participatius a partir del qual el consistori finançarà amb 10.000€ un dels projectes centrats en millorar la biblioteca, els parcs i les zones verdes i vies del municipi, escollit per la ciutadania.

Per donar suport a un d’aquests projectes, que s’han consensuat amb tots els grups municipals i que recullen peticions d’associacions del municipi, els odenencs podran votar del 9 al 30 de juliol mitjançant la butlleta que s’inclou a la revista municipal o a través del formulari habilitat al web municipal odena.cat. Hi estan convidats a participar els majors de 16 anys, cadascun dels quals podrà emetre un sol vot. Quan finalitzi el procés l’Ajuntament en farà públic els resultats i planificarà l’execució del projecte, que no podrà superar els 10.000 euros.

La primera proposta demana l’especialització dels equipaments informàtics de la Biblioteca municipal L’atzavara. En concret proposa la compra d’un ordinador iMac i un altre Dell amb una pantalla HP i la instal·lació del programari de disseny gràfic i editorial Affinity designer, Adobe Illustrator CC, Scribus, GIMP, Inkscape, Photoshop i la suite gràfica Coreldraw.

La proposta número 2 seria la instal·lació d’un parc de cal·listènia a la zona exterior del Pavelló Mestre Vila Vell. És un sistema d’exercicis físics que treballa els moviments de les cadenes musculars aprofitant el propi pes corporal i que ajuda a desenvolupar la força i enfortir els músculs.

El tercer projecte candidat és l’embelliment de zones verdes i vies del municipi, en concret a l’avinguda Manresa d’Òdena nucli, al carrer La línia del Pla d’Òdena i el carrer Major de l’Espelt. S’hi instal·larien testos de diferents tipologies i a diferents alçades, amb varietat d’espècies vegetals i diferents calendaris de floració.

I la proposta número 4 se centra en millorar els parcs del municipi, amb la pavimentació amb cautxú de les zones de joc del parc de la Font i el parc de Sant Jaume.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb l'anunciada reobertura, l'Hotel Ciutat d'Igualada tindrà sortida?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta