17.9 C
Igualada
Dimarts, setembre 21, 2021

Òdena inaugura la nova biblioteca

Aquest passat dissabte es va inaugurar la nova biblioteca d’Òdena, amb la presència del president de la Diputació en funcions, Marc Castells i l’alcalde en funcions, Francisco Guisado.

Durant la seva intervenció, Marc Castells va recordar que un dels objectius principals de la Diputació de Barcelona és donar un servei públic de qualitat. Per això va afirmar que “posem el focus en el progrés col·lectiu. Volem que la Cultura sigui de fàcil accés per a tothom i també que sigui descentralitzada, amb unes instal·lacions, com aquesta, que són de primer ordre”.

Per la seva part, l’alcalde d’Òdena en funcions, Francisco Guisado, va remarcar que la reforma de l’edifici s’ha realitzat a través els Plans Locals d’Ocupació, en el marc del Pla de Barris de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. “Ha estat una obra complexa”, va dir, “hem trigat més de tres anys en posar-la en marxa, però el resultat és aquest equipament excel·lent que encara ha de créixer, quan hi hagi pressupost, amb el Casal d’avis i el Centre de dia”.

Per la seva banda, el cap del Servei d’Arquitectura, Conservació i Millora del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, Jordi Segura, va assenyalar que “a través del Pla de Barris, Òdena ha sabut donar l’harmonia i l’equilibri que calien en aquest edifici singular”.

La nova Biblioteca l’Atzavara
La Biblioteca l’Atzavara, la número 227 integrada a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i que ja va obrir al públic aquest dilluns passat, està ubicada en l’edifici de l’antic Centre Fraternal i Instructiu que ha estat reformat íntegrament tot conservant-ne la façana modernista i que també, en un futur, allotjarà el Casal d’Avis i el Centre de Dia, però amb accessos diferents. La biblioteca ocupa la primera i segona plantes de l’edifici. S’hi accedeix des de la planta segona, des d’un porxo del carrer Guixera que també condueix a una terrassa amb vistes al Castell d’Òdena.

La reforma de l’edifici s’ha finançat amb fons locals, del Pla de Barris de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona. Concretament, l’aportació de la Diputació de Barcelona a l’edifici i la biblioteca ha estat de 716.764 euros, és a dir, el 50,7 % del cost total, que ha pujat a 1,4 milions d’euros.

Prova pilot
En el pis inferior s’hi troba la sala general de la biblioteca, l’espai de treball intern, una sala petita per a tallers i una sala gran polivalent. Aquesta sala polivalent té accés independent des de la terrassa, pensat per oferir un nou servei d’accés lliure les vint-i-quatre hores del dia amb videovigilància.

Aquest servei formarà part de la prova pilot del nou servei d’accés lliure 24 hores que es vol introduir a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació que, prèvia identificació de l’usuari amb un lector extern del carnet, permetria l’accés permanent a la biblioteca amb videovigilància (servei pensat sobretot per a l’època d’examens). De moment però encara no s’ha posat en marxa.

L’horari habitual de la biblioteca serà els matins de dimecres i dissabte de 10 a 13 hores i les tardes, de dilluns a divendres, de 15.30 a 20.30 h.

Amb l’entrada en servei de la nova biblioteca, el Bibliobús Montserratha deixat de visitar Òdena i ha pogut incrementar la freqüència de pas en els municipis de Carme i Jorba. Tots dos pobles passaran de rebre el bibliobús quinzenalment a fer-ho cada setmana.

Amb aquesta obertura, la Xarxa de Biblioteques Municipals compta actualment amb 227 biblioteques i deu bibliobusos a la demarcació de Barcelona.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova i Mongats treballaran per millorar les condicions de les colònies de gats

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va signar el passat dijous un conveni de col·laboració amb l’entitat Mongats de Montbui amb la voluntat de millorar...

Oriol Solà és proclamat “Mestre en Gai Saber” a Barcelona

L'escriptor anoienc Oriol Solà i Prat ha esdevingut “Mestre en Gai Saber” a la ciutat comtal, concretament dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i...

La Llacuna ja té l’estudi que detalla com activar locals i espais buits

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de la Llacuna un estudi per l’adequació i la dinamització temporals d’espais buits, principalment locals comercials...

Associats de Leather Cluster Barcelona exposen a París i Milà

Aquest mes de setembre es celebren dues de les fires més representatives per la indústria de la pell en l’àmbit de la moda, Première Vision i Lineapelle....

Els visitants tornen a fer net de vinyales en la 10a edició de la fira

La 10a edició de fira de la Vinyala d’Òdena ha tornat a aplegar milers de visitants amb ganes de menjar cargols. A les 10h...
Compartir