Òdena i Els Hostalets de Pierola tindran un institut escola a partir del proper curs

117

L’escola Castell d’Òdena i l’escola Renaixença dels Hostalets de Pierola passaran a ser un institut escola a partir del curs 2020-2021. Seran dos dels 26 nous centres que desplegaran estudis de secundària, segons es va anunciar aquest dilluns dia 16 de desembre el Departament d’Educació. El conseller Josep Bargalló va destacar que “aquesta darrera onada d’instituts escola tenen en comú el consens de la comunitat educativa i la planificació s’ha fet de la mà dels ajuntaments”.

De la seva banda, l’Ajuntament d’Òdena ha mostrat la seva satisfacció per la decisió del Departament. L’alcaldessa Maria Sayavera també ha destacat que “ha estat una feina conjunta entre el Departament, l’escola i l’Ajuntament”: “És un gran repte però també un reconeixement de la feina ben feta i el projecte educatiu de l’escola”. Per a Sayavera, el nou institut escola és “un gran pas pel municipi, poder oferir una continuïtat a l’alumnat del poble”.

Des dels Hostalets de Pierola, l’AMPA, la direcció del centre i l’Ajuntament han fet un comunicat conjunt en què destaquen que “sabem que aquest canvi és un gran repte i que hi ha molta feina al darrere, però a la vegada ens empodera d’il·lusió, compromís i avantatges: continuïtat del projecte educatiu de l’Escola Renaixença, seguiment dels infants fins a 4t d’ESO en un nucli conegut i familiar, claustre unificat i cohesionat, escolarització al mateix poble fins als 16 anys i horari unificat a tota l’escolarització”.

El canvi de centre de primària a institut escola serà progressiu. Així, a partir del curs vinent, els alumnes de sisè estrenaran primer d’ESO i aniran obrint el camí de la secundària cada any fins al curs 2023-2024, quan acabarà la primera promoció i s’hauran implantat els quatre nivells d’educació secundària obligatòria (ESO).