15 C
Igualada
Dimarts, juny 6, 2023

Òdena comença les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena ha iniciat les obres d’adequació dels edificis de les antigues escoles de l’Espelt amb un pressupost de 45.329€, finançat per la Generalitat de Catalunya a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. Les actuacions a aquest espai polivalent, que acollirà usos de les entitats i activitats del municipi, està previst que acabin abans de l’estiu.

Les obres se centraran en refer la coberta per aconseguir inclinació i evitar les humitats i les filtracions existents, i col·locació d’aïllament tèrmic per a la millora del confort. També es refarà tot el paviment, amb la col·locació d’aïllament i làmines de PVC per evitar humitats i incrementar la protecció. D’altra banda es doblaran les parets perimetrals també amb l’objectiu d’evitar humitats i capil·laritat i s’hi instal·larà aïllament tèrmic, es canviaran els tancaments exteriors i es repintarà.

L’Ajuntament d’Òdena va rebre 340.781 euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) fins el 2024. A més del les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, un dels projectes que més es beneficiarà d’aquests ajuts serà el que afecta la zona del Castell amb la consolidació estructural de l’extrem nord-est de la de la Torre de l’Homenatge i la rehabilitació, aquest 2021, del Turó. També es va rebre un ajut per la millora de l’entorn de la Masia i revitalització del nucli de Sant Pere que es previst realitzar cap al 2022.

Compartir