0.8 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Òdena aprova uns pressupostos de contenció i eficiència per al 2023

El ple de l’Ajuntament d’Òdena va aprovar dijous 1 de desembre un pressupost general municipal per al 2023 de 5.325.505,96 euros, dels quals 775.902,31 són inversions i, d’aquests, l’Ajuntament farà front a 468.390,65 i la resta provindran de subvencions.

Els comptes d’aquest any inclouen un increment puntual dels ingressos, d’uns 370.000 euros, arran de la taxa de llicència urbanística i l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres meritats per una nova activitat que s’instal·larà al municipi. Aquests ingressos extraordinaris s’han destinat al nou contracte de recollida de residus, que s’ha incrementat en 200.000 euros, al manteniment de les llars d’infants (100.000 euros) i a cobrir la pujada dels preus en els subministraments.

Malgrat aquest increment, l’equip de govern assenyala que els comptes municipals per al 2023 continuen sent de “contenció”, mantenint tots els serveis i activitats dels d’aquest any i de “responsabilitat” preveient que l’Ajuntament no s’endeuti per sobre del 30%.

Pel que fa al capítol d’inversions, el pressupost per al 2023 preveu donar curs al tercer sector de la muralla del castell i la compra de terrenys al seu voltant, per iniciar un nou impuls al turó del castell; la compra d’un nou servidor i nous equips informàtics per a la millora de l’atenció al públic; obrir una galeria odenenca fotogràfica virtual de lliure accés i exposicions fotogràfiques d’agermanament que seran en format físic i exposades als espais culturals; canviar la gespa del camp de futbol amb un sistema que en facilitarà la futura renovació i canviar el marcador del mateix camp; renovar la climatització del jutjat; dotar la biblioteca d’un sistema d’accés que permeti accedir a la sala d’estudis 24 h/7 dies a la setmana; inversions en manteniment dels camins estratègics per a bombers i per garantir l’accés a camps i masies; inversions en equips informàtics i audiovisuals als equipaments municipals; col·locació d’una placa en reconeixement als donants de sang; primera fase del projecte d’urbanització del Carrer la masia; i el canvi progressiu de tots els contenidors en mal estat durant la primera part de l’any 2023.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La seva lluita, els nostres drets

D’aplaudiments no es viu, la sanitat pública es defensa als carrers. I durant els darrers dies, els professionals sanitaris han realitzat vagues per reclamar...

L’Igualada Rigat inicia aquest dissabte el camí cap als quarts de la WSE Cup

L’Igualada Rigat buscarà a partir de demà dissabte, a 2/4 de 9 a les Comes, el camí cap als quarts de final de la...

La menor de 14 anys que va rebre missatges d’un professor a Piera diu que es va sentir “assetjada” i “intimidada”

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un professor d'un centre educatiu de Piera que va escriure missatges "amb intencions lascives" a una menor...

Últimes notícies