Òdena aprova un pressupost de 4 milions d’euros pel 2019

21

El passat mes de desembre s’aprovava en el ple els pressupostos del consistori odenenc amb una xifra de 4.075.282,90€ amb els vots a favor del PSC, l’abstenció d’ERC i els vots en contra del PdeCat.

De les inversions destaquen la coberta del pavelló amb el fi d’aconseguir solucionar definitivament el problema de les goteres amb una partida de 72.237 euros, l’enllumenat al camp d’esports per un import de 30.000 euros, l’enllumenat del pavelló per 19.000 euros, l’adequació de la caseta del manco de l’Espelt per un import de 44.911 euros que es finançarà amb una subvenció de Diputació i la instal·lació d’una estructura per donar ombra a la piscina municipal, una petició que han fet molts veïns, per un import de 6.500 euros.

Pep Solé, regidor pel PdeCat, explicava que la seva negativa al pressupost és “perquè manté un endeutament que més que duplica el que Guisado es va trobar quan va ser nomenat alcalde el 2015. A més, fa molta xerrameca sobre les llars d’infants, però hi destina 130.000€ quan sap que aquest 2018 ja se’n ha gastat 210.000€, tot per la tossudesa de mantenir 2 llars obertes quan els infants caben de sobres en un sol espai”.
Per la seva banda, Maria Sayavera, regidora d’ERC, justificava el vot del seu partit així: “Des de Junts per Òdena pensem que el pressupost aprovat és un pressupost de contenció, en el qual, algunes de les prioritats fixades en les inversions serien diferents de les proposades pel govern; un exemple són els més de 40.000€ destinats a la Casa del Manco, a l’Espelt, on creiem que hi ha altres equipaments que necessiten molt més aquesta inversió, com les antigues escoles. D’altra banda, el nivell de despeses és superior al d’altres exercicis pel retorn de préstecs bancaris i això suposa tenir molt poc marge de maniobra, però celebrem que el nivell d’endeutament és inferior al de l’any anterior.”

La regidora de Hisenda i primera tinent d’alcalde, Sandra Fernández, va presentar els comptes davant del ple i va explicar que “estem davant d’un pressupost on la seva prioritat continuen sent les persones, on les partides d’educació i joventut continuen augmentant any rere any. Pensem en els serveis que afecten directament als veïns i veïnes com la dinamització dels centres cívics, l’organització de tallers i formació per a joves i gent gran i els serveis socials. És un pressupost de contenció, no es realitzen més activitats però es mantenen totes, amb l’afegit que aquest any disposarem del nou edifici del Centre Fraternal amb una biblioteca, un casal d’avis i un centre de dia amb nous serveis. D’altra banda, es manté la partida en 10.000 euros destinada a beques universitàries, de grau superior, mig i batxillerat i de les quals aquest any se any se n’hi han beneficiat 14 estudiants per un total de 7.800€.