16.9 C
Igualada
Dimarts, setembre 29, 2020

Òdena aprova uns pressupostos de gairebé 6 milions d’euros pel 2017

En el marc del ple municipal extraordinari celebrat a l’Ajuntament d’Òdena el divendres 23 de desembre es va aprovar el pressupost de la corporació per a l’any 2017 per un import de 5.902.378,77€. La proposta va rebre els vots a favor del PSC i els vots en contra de CiU i ERC.

La regidora d’Hisenda, Sandra Fernández, va presentar el document destacant que la prioritat havia estat el servei a les persones i que s’havien potenciat les partides de despeses de caràcter social i comunitari. Pel que fa a l’acció inversora, Fernández va explicar que “l’augment de la inversió responia a la voluntat de complir amb els compromisos ja adquirits per l’Ajuntament en el marc del programa Pla de Barris, el qual va ser construït a partir d’un procés de participació ciutadana”. Fenández va insistir en què el pressupost estava pensat en tot moment en les persones i en garantir el benestar social i va explicar que “si hem hagut de fer alguna retallada ha estat en partides relacionades amb festes i esports”. En relació als ingressos, la regidora va recordar que s’havien congelat tots els impostos i que inclús la taxa d’escombraries per a comerços s’havia abaixat.

De les inversions urbanístiques previstes en els pressupostos destaquen les obres de remodelació de la plaça Major, incloses en el Pla de Barris i per tant subvencionades en un 50%, la segona fase de les obres del Centre Fraternal, -també incloses en el Pla de Barris i desenvolupades amb plans d’ocupació- i la urbanització del carrer Maians. Pel que fa al nucli de l’Espelt, els pressupostos contemplen inversions per a millores en l’entorn i la vila romana i el canvi d’enllumenat segons la nova normativa a la urbanització. Així mateix, el Pla d’Òdena tindrà aquest any els vestuaris nous de la pista poliesportiva.

En el marc de serveis socials, i com a novetat, s’ha previst una nova partida de 10.000€ que es destinarà a beques d’estudi per a joves de més de 18 anys. Altres novetats incloses en els pressupostos són l’ampliació del servei d’atenció ciutadana al Centre Cívic del Pla d’Òdena durant tots els matins, cada dia de la setmana de les 11:00h a 15:00h.

El regidor d’ERC, Carles Casanova, va declarar que “des d’ERC lamentem que les partides de Serveis Socials i Educació disminueixin respecte a el pressupost de l’any passat, malgrat que l’augment de la despesa en un 33% però ho fa solament gràcies a l’endeutament de 2 milions d’€, que hipotecaran l’ajuntament durant els 10 anys vinents a retornar 200.000€ anuals”

Per la seva banda, Pep Solé, regidor per CiU, va mostrar la seva disconformitat amb els pressupostos i va dir que “és un pressupost amb el qual el Govern de Guisado no només hipoteca els odenencs pels 10 anys vinents sinó que ho fa per una obra del tot innecessària com és la Plaça Major. El PSC augmenta el deute d’un 340%, passant de 746.000 a 2.539.000€. A més, si afegim aquesta inversió a la Biblioteca/Centre de Dia, que es fa tot al nucli d’Òdena, es demostra un sectarisme territorial cap als altres nuclis d’Òdena com L’Espelt i el Barri de Sant Pere, on no s’hi fa res ni s’hi podrà fer”.

Francisco Guisado, alcalde del municipi, va respondre que “es tracta d’un pressupost auster i que, per sobre de tot, es garanteixen els serveis a les persones”. Pel que fa a l’endeutament va explicar que “augmenta el deute sense sobrepassar el 75% dels recursos ordinaris, sostre de la política d’austeritat del govern de retallades de Rajoy, a diferència del 110% d’anys anteriors. Això indica clarament que és un deute prudent i una acció de govern responsable”. Pel que fa a les obres de la plaça Major, Guisado va explicar que “sí que seria una irresponsabilitat no aprofitar el cofinançament que ofereix el Pla de Barris i que té com a termini el desembre del 2018”.

En el mateix ple, es va aprovar també la proposta de nova dedicació a jornada parcial de 30 hores setmanals de l’alcalde a partir del dia 1 de gener per un import de 23.703,40 euros bruts a l’any. PSC i CiU van votar a favor, ERC es va abstenir.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El CB Igualada i Monbus renoven el seu compromís

El Sènior Masculí A del CB Igualada tornarà a comptar, una temporada més, amb l'empresa de transports Monbus com a patrocinador, la qual cosa...

Albert Moreno, bronze al campionat d’Espanya de triatló de mitja distància

L'igualadí Albert Moreno va pujar al podi en el campionat d'Espanya de triatló de mitja distància que es va disputar el dissabte passat a...

El Club Futbol Capellades celebra el seu centenari

El passat dissabte, dia 26 de setembre, el Club de Futbol Capellades va celebrar amb un acte senzill i emotiu el centenari de la...

La UAB reconeix la transparència de l’Ajuntament de Calaf

El Consell Certificador del Segell Infoparticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona ha atorgat el Segell Infoparticipa a l'Ajuntament de Calaf, per la qualitat...

Unes 400 persones protesten a Igualada contra la inhabilitació de Torra

Unes 400 persones s'han concentrat aquest dilluns a les set de la tarda davant de l'Ajuntament d'Igualada per protestar contra la sentència del Tribunal...
Compartir