11.7 C
Igualada
Dijous, desembre 1, 2022

Obres imminents per arreglar les voreres dels carrers Capellades i Portal

Obres imminents als carrers del Portal, al llindar de la plaça Castells, i tot el carrer Capellades. L’Ajuntament hi invertirà 206.000 euros per a millorar de forma considerable la vorera del primer, i les cantonades del segon. El tinent d’alcalde de Qualitat Urbana Jordi Pont ha explicat aquest dimecres els detalls d’aquests projectes, que, almenys en el cas del carrer del Portal, molt transitat i per on hi ha una de les entrades i sortides de l’Escola Pia, era llargament demanat pel veïnatge.

Carrer de Capellades.
Carrer de Capellades.

Aquestes intervencions s’emmarquen en el pla de millora de l’accessibilitat a la via pública que duu a terme l’Ajuntament. Recentment ja s’ha actuat en espais com la plaça dels Traginers, la plaça del Mestre Just o la plaça Castells i en vies com el carrer Tarragona, el carrer Virtut o el carrer de Santa Joaquima Vedruna, entre altres.

Pont declarava que “la nostra voluntat és seguir executant anualment accions com aquesta, tenint molt en compte les recomanacions del recentment constituït Consell Municipal de l’Accessibilitat”.
Millores al carrer Capellades

En aquest carrer ja s’hi van fer algunes millores per facilitat l’entrada i sortida d’alumnes del Col·legi Monalco, a tocar de la carretera de Manresa.

Ara s’invertiran 146.000 euros en millorar tots els xamfrans. Amb una durada aproximada de dotze setmanes es durà a terme una substancial millora de l’accessibilitat. L’amplada de les voreres en aquest carrer es considera adequada per al trànsit de les persones, però, en canvi, cap dels seus xamfrans està rebaixat per a facilitar l’accés als passos de vianants per part de persones grans, persones amb mobilitat reduïda o amb cotxets de nadons.

Els 13 xamfrans del carrer, concretament els de les cruïlles amb la Carretera de Manresa i els carrers Òdena, Santa Teresa, Girona i Sant Josep, seran remodelats. A banda, es contempla l’ampliació d’una vorera del carrer Santa Teresa, ja que actualment totes dues són massa estretes.
El “nou” carrer del Portal

La darrera de les obres contemplades en el Pla de Barris de Sant Agustí serà la millora del carrer del Portal, un dels més transitats de la ciutat en esdevenir sortida molt utilitzada pels veïns de Santa Margarida de Montbui. Ara es procedirà a millorar la vorera dreta -mirant en direcció a l’avinguda Balmes-  entre el carrer Sant Agustí i el carrer Joan Abad, en 4 setmanes de treballs. “La voluntat d’aquesta acció és garantir un itinerari accessible entre la Plaça Castells i la zona Sud del barri de Sant Agustí, en un carrer que suporta un important trànsit diari de vehicles i que, a dia d’avui, presenta una condicions molt deficients per als vianants”, explicava Jordi Pont. Actualment, aquest carrer té dues voreres de tot just 1 metre d’ample i una calçada de 5 metres. Amb la reordenació del trànsit que està comportant la reforma de la Plaça Castells, el carrer ha passat de tenir dos carrils de circulació a un de sol, de manera que ara és possible l’ampliació de les voreres.

carrer_portal-veuanoia
Carrer del Portal.

Després d’aquesta acció, el carrer  tindrà una vorera de 2,5 metres, una calçada de 3,5 metres i una segona vorera d’1 metre.  A la nova vorera es preveu també la col·locació d’elements de mobiliari urbà que impedeixin que els vehicles hi estacionin a sobre.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada, Vilanova i Montbui inicien un estudi per augmentar l’aprofitament de l’aigua freàtica

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i l’alcalde de Montbui, Jesús Miguel "Schummi" Juárez, han presentat, aquest dimecres, l’inici...

“El Yoyas”, en busca i captura després de no ingressar voluntàriament a la presó

El vilanoví Carlos Navarro, més conegut com "el Yoyas" després de passar pel programa de Telecinco Gran Hermano, es troba en busca i captura...

Aquest divendres torna la Fira de Nadal d’Igualada

Aquest cap de setmana torna la tradicional Fira de Nadal en casetes de fusta organitzada per Fira d’Igualada i la Comissió de festes del...

Igualada impulsa un projecte per fer 12 pisos de protecció oficial a l’antiga fàbrica Depunt

L’Ajuntament d’Igualada ha rebut una subvenció de 600.000€ dels fons europeus Next Generation per impulsar una promoció d’habitatges de protecció oficial a l’edifici de...

La justícia desestima el recurs de l’exalcalde de Cabrera condemnat per prevaricació

L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs d'apel·lació del que va ser alcalde de Cabrera d'Anoia, Jaume Gorrea, condemnat a 4 anys d'inhabilitació especial...
Compartir