21.2 C
Igualada
Dijous, juny 1, 2023

Obertes les inscripcions per al curs gratuït d’operari de packaging

Després de mesos de trobades amb les empreses per detectar quines necessitats tenen, la Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha organitzat un curs d’operari de packaging, un perfil que la indústria del sector necessita de manera recurrent.

Durant tres mesos –de maig a juliol del 2022- els alumnes seleccionats rebran formació en quatre àrees: impressió digital i òfset, materials, disseny estructural i packaging. En total seran 112 hores de formació específica del sector i 47 hores de formació en matèries transversals com ara la prevenció de Riscos Laborals o intel·ligència emocional, sempre en horari de matí. El curs inclou suport en la cerca de feina i entrevistes amb empreses (Speed Dating). Un cop finalitzat el curs s’oferirà als alumnes la possibilitat de fer pràctiques en empreses de la Conca d’Òdena.

Al curs d’operari de packaging s’hi poden inscriure totes aquelles persones que tinguin un nivell d’estudis d’ESO o equivalent, que estiguin registrades a l’atur, que tinguin un nivell bàsic d’informàtica i que siguin residents en algun dels set municipis de la Conca d’Òdena (Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Jorba i Castellolí).

La formació s’impartirà a Igualada i també a Barcelona, concretament a l’Institut Escola del Treball de Barcelona, un centre educatiu especialitzat en aquest tipus de formació que disposa de tota la maquinària per tal que l’aprenentatge sigui el màxim proper a l’entorn laboral real.

El curs arrencarà a inicis de maig i ja estan obertes les inscripcions a través de la pàgina web micod.cat , al correu electrònic ocupacio@micod.cat o bé telefònicament al 93 805 57 10. Cal inscriure’s abans del 29 d’abril, i les places són limitades a 15 alumnes.

Programa d’innovació digital Conca Tech

El programa d’innovació digital Conca Tech concentra els ajuts concedits per la Diputació de Barcelona (del programa TTT) als set ajuntaments de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena per tal d’ajudar a fer la transformació digital de la indústria del packaging, un sector que a la Conca compta amb 51 empreses, 162 milions d’euros de facturació i 905 treballadors. La cadena de valor inclou fabricants d’envasos i etiquetes, proveïdors especialitzats, manipulats de cartró i fabricants d’embalatges, converting de paper i cartró, distribuïdors d’embalatges i envasos, disseny i impressió de materials per a màrqueting i comunicació.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

La 7a Ruta de la Tapa convida a descobrir els sabors de Vilanova a preus irresistibles

Avui dijous arrenca la 7a Ruta de la Tapa de Vilanova del Camí amb la participació de 8 bars-restaurants del municipi. La Rucola, Flor...

La plaça de Diputat Provincial de l’Anoia, a l’aire per un grapat de vots

Quan tot semblava que el PSC podria substituir ERC en la plaça de Diputat Provincial del partit judicial d’Igualada a la Diputació de Barcelona,...

Igualada Som-hi celebra el suport rebut i haver pujat fins a ser segona força a l’Ajuntament

La candidatura d’Igualada Som-hi (PSC - Igualada Oberta) valora molt positivament el resultat obtingut a les eleccions municipals de diumenge i agraeix la confiança...

Últimes notícies