5.7 C
Igualada
Dimarts, 5 desembre 2023

Un article de

Núria Parlon es troba amb els militants socialistes a Capellades
N

Publicitat

capellades-nuria-parlon-veuanoiaMés de 60 militants i simpatitzants de la comarca es van donar trobada el passat dijous, 6 d’octubre a La Lliga de Capellades en un sopar amb la candidata a la Primera Secretaria del PSC i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon.

 
El cap de llista dels socialistes a Capellades Aaron Alcázar va inaugurar el sopar amb una benvinguda a tots els assistents, indicant la importància del procés de primàries pel PSC i posant en valor l’aposta per la renovació que simbolitza la Núria Parlon.

 
Posteriorment va prendre la paraula en Daniel Gutiérrez, líder dels socialistes de Masquefa, que va exposar la importància del procés de primàries pels socialistes de l’Anoia. Durant el seu comentari va apostar per la unió dels socialistes de la comarca i que amb la Núria Parlon com a Primera Secretària del PSC s’obria un temps de renovació i unitat per aconseguir tirar endavant un treball en comú en un territori compartit que necessita de les propostes progressistes els socialistes.

 
Finalment va intervenir na Núria Parlon. La candidata va presentar els seus eixos programàtics amb que es presenta en aquestes primàries:
Renovació: Va exposar la necessitat de donar entrada en la direcció del partit a les noves formes democràtiques del segle XXI. Més participació, transparència i assumpció de responsabilitats per part d’aquelles persones que, des de la base, treballen dia a dia per transformar l’organització.

 
Reconnexió amb la societat apostant per una socialdemocràcia real que se situï a peu de carrer per escoltar, estar al costat de les classes treballadores i participar dels moviments ciutadans i socials el país com les AMPES, moviments ecologistes, de l’economia circular, col·lectius com les associacions de veïns….

 
Unitat a l’Anoia: Núria Parlon va indicar que en cap d’encapçalar el PSC treballarà per renovar el partit també a nivell territorial, prioritzant aquelles federacions, com la de l’Anoia, que necessiten canvis en profunditat i nous lideratges compartits que permetin establir estratègies per a tot el territori i sobretot donar recolzament a les agrupacions.
Finalment Núria Parlon va fer un apunt important sobre la situació del socialisme a nivell espanyol. Va deixar clara la seva posició. Per una banda va descriure com a “cop d’estat” la destitució de Pedro Sánchez com a Secretari General del PSOE. Per l’altra va explicar als assistents que si ella encapçala el PSC, els diputats del PSC al Congrés dels Diputats votaran “No” a la investidura de Rajoy. “En cap cas, Rajoy serà president amb els vots dels socialistes catalans…. No és No!”.

 
La trobada va acabar amb un conjunt d’intervencions i  preguntes formulades pels assistents en que van mostrar el seu suport a la Núria Parlon, a la vegada que li demanaven més treball per aconseguir un PSC central en l’esquerra catalana i una presència comarcal a través d’una federació renovada, amb energies i il·lusió.

Primàries del PSC
El PSC està immers en el procés de primàries per escollir nou o nova Primera Secretari/a. El període de primàries finalitzarà el divendres, 14 d’octubre i les votacions dels militants es faran durant el dissabte, 15 d’octubre.

 
El primer pas va ser la recollida d’avals amb els que els i les militants donaven suport als pre-candidats per ser definitivament nombrats candidats. Ambdós pre-candidats, Miquel Iceta i Núria Parlon va superar el mínim necessari a nivell nacional. A l’Anoia, els avals recollits per la candidatura de Miquel Iceta va situar-se al voltant dels 40, mentre que els recollits per la candidatura de Núria Parlon van superar els 110.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies