Els nuclis rurals El Saió i Coll del Guix viuen una participada Festa Major

149

La festa d’enguany, celebrada el darrer cap de setmana de juliol, va aplegar en aquests petits nuclis rurals aprop de 200 persones en els dos dies.

Les activitats del dissabte van començar amb el tradicional campionat de bitlles catalanes a càrrec del Club de Bitlles Igualada. En la categoria infantil van participar 11 nens i nenes menors de 14 anys, i van tenir un petit detall per a tots els participants. En la categoria adult amateur: Toni Martínez i Carles Rica van ser els que van obtenir més puntuació. I en la categoria federats, van classificar-se Hermini Badia i Joan Balcells.

Abans del sopar al rostoll, van ser el moment de la presentació literària a càrrec d’Oriol Solà i Prat, del seu darrer treball de recerca i escriptura, que ofereix una mirada sobre l’educació al món rural en els anys de la posguerra i fins als anys 80, contextualitzat amb l’escola Mixta d’El Saió (el llibre està previst que estigui publicat al setembre). Va tancar la nit un espectacle de màgia i humor amb el Mag Nani que va interactuar amb el públic tant des de l’escenari com amb petits trucs de màgia d’aprop, fent passar una magnífica mitjanit a tots els assistents.

El diumenge, va tenir lloc una Missa amb el Mossèn Josep Aribau, amb l’esperat acompanyament musical de cordes dels professors Aula Orquestra de Montbui. I finalment, el tradicional vermut popular i amenitzat pel trio anoienc Som-hi Band.

Agraïments

Aquesta festa i trobada intergeneracional ha estat possible gràcies a la col·laboració desinteressada de moltes persones, així com comerços, entitats i empreses: Agro-Igualada, Globus Kon-Tiki, Congelats Xaloc, Can Passanals, El Cometa-La Taverna del Pla (del Barri gòtic de Barcelona), Perruqueria Fani, Servi-Camp, Restaurant La Tossa, Carnisseries Gual, Molins de la Font Trobada, Embotits Tudela, Mas Buret, Pizzeria Munich, Club de Bitlles Igualada, Fruits Secs Anna i Restaurant El Savi.

L’organització vol agrair també el suport de l’Ajuntament de Sta. Mgda. de Montbui per fer possible aquesta trobada festiva anual, i que es va recuperar fa 11 anys.