Noves plaques fotovoltaiques a la de la nau de la Brigada Municipal
N

11 de març de 2022

L’Ajuntament d’Igualada ha instal·lat un total de 44 plaques fotovoltaiques a la teulada de la nau de la Brigada Municipal, ubicada al carrer Gran Bretanya del polígon de Les Comes. Aquesta acció se suma a les anteriors actuacions ja realitzades als edificis del poliesportiu de Les Comes, l’escola Emili Vallès, l’Espai Cívic Centre i la què actualment s’està realitzant a la residencia Pare Vilaseca. Amb aquestes infraestructures, l’Ajuntament dona un pas més en la seva aposta per les energies renovables.

Aquesta nova instal·lació, suposarà un estalvi energètic de 14.174 Kwh a l’any i evitarà el llançament anual de 6,81 tones de CO2 a l’atmosfera. La inversió ha estat de 17.050 euros que quedarà amortitzada en els propers 6 i 8 anys.

Amb aquesta nova instal·lació s’espera cobrir gairebé el 35 % de l’energia que necessita l’edifici, amb un estalvi econòmic estimat d’uns 2.100 euros anuals, L’energia que es generi servirà, a banda d’abastir l’edifici, per a carregar els cotxes elèctrics dels què disposa la brigada. A més, l’excedent d’energia que es generarà en algunes hores del dia es retornarà a la xarxa contribuint a l’eficiència i sostenibilitat de la general.

El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives, ha explicat que “aquesta actuació és un pas més en les polítiques per la transició energètica i de lluita contra el canvi climàtic. Per una banda, reduïm els costos econòmics generats pel consum d’energia i per altre, l’impacte sobre el medi ambient”. Vives ha posat com a exemple les dades de les plaques instal·lades fa un any a Les Comes que “han estalviat més de 16.000 euros als Igualadins i 224 tones de CO2 al medi ambient”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Et semblaria bé fer el debat electoral a la Catalunya Nord?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta