11.8 C
Igualada
Dimecres, març 29, 2023

Nou sistema de desinfecció a l’escola de Cabrera d’Anoia

Es tracta d’un sistema innovador i ecològic amb el qual el consistori va començar a treballar ja fa algunes setmanes a l’Escola Les Oliveres. Funciona a través d’una tecnologia d’acció d’oxigen actiu que neteja i desinfecta eliminant el 99,6% dels gèrmens, bacteris i microorganismes i l’ús de productes químics, anul·lant així els efectes nocius que aquests porten a la nostra salut. Gràcies a aquest sistema, els més petits no estaran exposats als productes que, normalment, es fan servir desinfectar les zones comunes. Aquesta màquina ozonizadora serà l’encarregada de subministrar i preparar l’aigua que, a partir d’avui, s’utilitzarà per a la neteja en el centre.

L’aigua ozonitzada pot usar-se en plàstics, metalls, fustes, superfícies llises i fins i tot en teixits. Totalment innocu per a la persona que l’ha de manipular i no deixa rastre químic o perjudicial.

“Des de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia hem pensat en els més vulnerables de la casa, que són els més petits: cuidant la seva salut i benestar al mateix temps que tenim cura del medi ambient. Aquest sistema és saludable, ecològic (ja que l’ús de aquesta aigua ozonitzada és completament natural) i alhora econòmic, només necessita aigua freda “assenyala Francesc Cirera i Calvet, Regidor de l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia.

Des de l’Àrea de Serveis Operatius que dirigeix ​​Francesc Cirera i Calvet, emmarquen aquesta actuació dins el pla de l’Alcalde, Jaume Gorrea Ortiz, per extremar les mesures de neteja i higiene tant en equipaments interiors com en carrers i espais exteriors de major afluència.

El personal de neteja, que ha estat degudament format per l’empresa IB·SAT SOLUCIONS ECOLÒGIQUES (Distribuïdor autoritzat de Ecoworld), pot fer ús de l’aigua generada per treballar i desinfectar en totes les superfícies de l’immoble. Pot abocar directament al cubell de la fregona o en un polvoritzador. A més, l’aigua ozonitzada serveix com a antisèptic de mans, amb una efectivitat fins i tot més gran que els gels hidroalcohòlics que tantes molèsties han causat.

Un altre dels beneficis és l’estalvi que suposa en lleixiu, detergents i altres productes químics, a més d’evitar l’ús d’envasos de plàstic. El sistema ja funciona en centres públics d’altres municipis de la província.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

És vostè creativa?

Moltes persones consideren que no són creatives. És curiós, perquè els humans som els únics éssers vivents que, sovint, renunciem a la nostra creativitat....

L’hora del planeta

L’Hora del Planeta és un esdeveniment anual, creat per l’organització ambiental WWF, que se celebra arreu del món l’últim dissabte de març per conscienciar...

600 alumnes de primària participen a la 19a Cantata Escolar

Amb la participació de tot l’alumnat de 4t de primària de les escoles d’Igualada, aquest dilluns 27 de març es va dur a terme...

Últimes notícies