13.1 C
Igualada
Dijous, març 30, 2023

Nou projecte per pacificar i millorar les rutes per anar a les escoles

La regidora d’Ensenyament d’Igualada, Patrícia Illa, acompanyada del regidor de Mobilitat i Sostenibilitat, Miquel Vives, han presentat aquesta setmana l’inici del projecte “Camins Escolars” que permetrà conèixer les especificitats dels camins i rutes que segueixen els alumnes per arribar als seus centres educatius i dirigir-se, desprès, a les activitats extraescolars corresponents.

Aquest estudi, que compta amb la participació d’una empresa externa experta en mobilitat, constarà de diverses fases i se centrarà primerament en sis escoles representatives, ubicades en diferents entorns i amb especificitats diverses i diferenciades.

Posteriorment s’anirà ampliant l’estudi i afegint la resta de centres. Illa ha destacat que es tracta d’un projecte participatiu que comptarà amb la implicació d’escoles, alumnes i famílies. La regidora ha volgut destacar “el paper que tindran les AFA i també la Xarxa d’Escoles per la Sostenibilitat d’Igualada que fa temps que treballen en els ODS a nivell de ciutat i són experts pel que fa a la mobilitat”.

Miquel Vives, regidor de Mobilitat, ha explicat que aquest estudi neix arran de l’aprovació del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible d’Igualada amb l’objectiu d’aconseguir que les rutes i entorns escolars siguin “més verds, sostenibles, segurs i que donin més autonomia a infants i joves alhora d’anar al seu centre escolar”. Alhora aquest estudi ha de permetre resoldre problemàtiques i planificar com han de ser els entorns escolars en un futur.

Vives ha destacat la transversalitat d’aquest projecte estructural de ciutat que comptarà amb la participació d’infants, famílies, professors, associacions de veïns i diversos departaments de l’Ajuntament com ara educació, mobilitat, comerç o seguretat.
Vives ha detallat que el projecte estarà dividit en cinc fases i finalitzarà amb una diagnosis i propostes per pacificar “no nomes als entorns escolars sinó tota la ciutat amb una mirada verda i amable”.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar

Torna la Mostra Igualada plena del millor teatre familiar. Un total de 30 espectacles repartits en 12 escenaris de tota la ciutat. El certamen...

El repàs de la setmana amb les notícies més llegides a veuanoia.cat

Com cada dijous, fem el repàs de les notícies més destacades dels darrers sis dies a veuanoia.cat. L’anoienc Jordi Ros guanya la Kings League davant més...

Detingut l’home que va atracar a punta de pistola un banc a Hostalets de Pierola

El passat 24 d'octubre un home va assaltar amb una pistola una entitat bancària de CaixaBank als Hostalets de Pierola. Els fets que van...

Últimes notícies