Neix l’ambiciós projecte de les Vies Blaves, que donarà vida a les lleres dels rius Anoia, Llobregat i Cardener
N

25 de juliol de 2016

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i el vicepresident segon de la Diputació, Marc Castells, han presentat aquest dilluns el projecte “Vies Blaves” per rehabilitar la llera del riu Llobregat i els seus afluents Anoia i Cardener.

Impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el projecte convertirà en transitables més de 300 quilòmetres a la vora del riu per fer-hi rutes a peu, en bicicleta o a cavall. Concretament, el tram del Llobregat acumularà 185 km, el del Cardaner 50 km i el de l’Anoia 70 km.

El pressupost de les Vies Blaves està previst que arribi als 25 milions d’euros. Durant el segon semestre del 2018 està previst l’inici de la licitació de les obres, a l’inici del 2019 haurà d’estar feta l’adjudicació i a principis del 2020 el projecte ha d’estar enllestit.

Marc Castells, “és un projecte de legislatures, no de legislatura, és un projecte molt ambiciós”

IMG_2680
Marc Castells ha iniciat la presentació assegurant que el projecte “farà que descobim un nou espai – tant a través del turisme com del paisatge – en què podrem descobrir territoris poc coneguts, la flora i la fauna dels tres rius involucrats”. Ha seguit explicant el paper que hi tindrà el turisme “que té un munt de beneficis colaterals, en el sentit que aquests itinieraris que s’uneixen per fer aquests recorreguts, permetran gaudir de l’esport, de la natura i la salut, per tant, hi haurà una ocupació cívica del patrimoni natural”

El vicepresident segon de la Diputació també ha definit que “l’objectiu és captar turisme amb la marca Vies Blaves, ens permetrè oferir als mercats turísitics a la resta d’Europa, un espai per caminar que pot generar un efecte multiplicador”. Com a reclam perquè això sigui una realitat, Castells ha explicat en clau municipal que “els rius passen per ciutats amb llarga tradició de patrimoni industrial, un patrimoni que volem recuperar i posar en valor, i que té un futur molt important”. També ha destacat el gran paper que la capital catalana hi jugarà, dient que “Barcelona està sent un gegant turistic, amb això podem estirar al llarg de les comarques aquest turisme actiu”.

Ja per tancar la presentació, Castells s’ha mostrat ambiciós i espera “que aquest projecte vagi creixent amb d’altres Vies Blaves que es puguin fer al territori i amb el treball conjunt mirar de fer això un projecte emblemàtic de país que sigui referent a Europa i al món”.

El nom, Vies Blaves

El nom els va venir al cap quan van pensar amb les vies romanes. Aquestes vies van ser de les primers grans infraestructures al territori i que permetien els primers grans trajectes. També hi va tenir a veure l’existència de les Vies Verdes, d’aquesta manera es segueix una mateixa línia.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta