Neix el primer portal de venda de productes i serveis per als comerços de l’Anoia

193

Nova iniciativa privada que sorgeix de la preocupació pel petit comerç arran de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Es tracta de concaprop.cat, una web al servei del comerç de la comarca de l’Anoia totalment gratuïta, on cada establiment o persona individual pot oferir els seus productes i serveis. Cada venedor escull què vol publicar, a quin preu i quin mètode de lliurament i cobrament vol utilitzar. És l’oportunitat de molts comerços de disposar d’un canal on-line de venda propi ja que els propietaris de la web no intervenen en les publicacions dels venedors.

La iniciativa és de l’Estudi de Disseny, Comunicació i Webs Jordi Magaña, els mateixos que ara fa vuit anys van ser pioners creant la primera plataforma de compra col·lectiva a nivell local Igualada Showroom. A diferència d’aquesta, la nova web no disposa de passarel·la de pagament i la transacció econòmica la fa el consumidor directament amb el venedor, segons el mètode que acordin.

Concaprop és l’oportunitat per als comerços de disposar d’un canal de venta on-line sense cap cost, un espai propi i gestionat per ells mateixos amb la llibertat de publicar el que vulguin i al preu que vulguin. El comerç es responsable d’actualitzar les seves ofertes i de publicar tantes com desitgi.

Per la seva banda, el comprador disposa d’una eina de compra sense haver de moure’s de casa sabent que està contribuint a la recuperació econòmica del seu territori. Té l’oportunitat de comprar en el seu comerç de tota la vida i seguir rebent el tracte pròxim del seu comerç de confiança.

ConcAprop té l’única voluntat de crear xarxa i fer de la nostra comarca un col·lectiu solidari i responsable amb el consum. A través d’aquesta web es vol incentivar el comerç de proximitat fent més fàcil als comerciants arribar al seu públic i que a la mateixa vegada el consumidor tingui eines per accedir als comerços de la seva confiança d’una altra manera que no sigui exclusivament la presencial.

Com vendre a ConcAprop?
El venedor només ha d’entrar a www.concaprop.cat i registrar-se amb un usuari i contrasenya. Així crearà la teva botiga virtual, on podrà publicar les seves ofertes i gestionar-les (esborrar-les i/o modificar-les). Pot crear tantes ofertes com vulgui.
Veurà un espai on pot especificar quin és el canal de comunicació a través del qual vol comunicar-se amb el comprador i també caldrà que indiqui com es fa l’entrega del producte i quin és el mètode de pagament que vol utilitzar.

Cada venedor efectua l’intercanvi monetari segons el mètode que desitgi (pagament en mà en el moment de la recollida, transferència bancària, amb targeta…).
La via de comunicació també l’escull el comerç: WhatssApp, correu electrònic, telèfon… Cada establiment decideix què vol vendre i com ho vol vendre.

Com comprar a ConcAprop?
El comprador només ha d’entrar a www.concaprop.cat, remenar per la web, registrar-se i comprar segons les condicions de cada comerç! Tres passos senzills i la seva compra responsable estarà feta.

El comprador haurà de contactar amb el comerç a través de whatsApp, email o telèfon (segon el comerç), i acordar el mètode de pagament i el sistema de lliurament del producte. Fàcil, ràpid i el més important: el comprador estarà contribuint a la recuperació econòmica del teu territori.