6.4 C
Igualada
Dimarts, desembre 1, 2020

El Nadal del 75è aniversari del Col·legi Jesús Maria

Al Col·legi Jesús-Maria hem celebrat Nadal. Aquest any la nostra festa nadalenca ha estat marcada per la celebració del 75è aniversari de la fundació de l’escola i que hem commemorat durant dues jornades molt intenses.

DIA 21 DE DESEMBRE

El dia 21, a l’escola, vàrem celebrar les ja tradicionals PORTES OBERTES DE NADAL. En aquesta jornada, l’escola, és oberta a tothom. Fonamentalment s’hi fan presents alumnes, exalumnes, pares, familiars i amics que la troben engalanada amb motius adients a l’ocasió. Aquest any el nucli central de la celebració ha girat a l’entorn dels Reis d’Igualada que acaba de ser declarada FESTA PATRIMONIAL D’INTERÈS CULTURAL.

Un gran estel il·luminat a semblança del que presideix l’arribada dels Reis a Igualada es trobava a l’entrada de l’escola i donava llum als tres pessebres guanyadors del concurs que anualment convoca l’AMPA de l’escola. Per cert, la d’aquest any, ha sigut la 39ena. edició. Un total de 27 pessebres es van presentar a concurs amb una alta qualitat que va posar molt difícil la feina al Jurat, format per un pare/mare de cada classe de l’escola, i va obligar a desempatar fins a tres cops. L’enhorabona als tres guanyadors d’enguany: Soraya Orts, Lucía Giménez, Marcel·la Ramos.

A les classes els visitants varen trobar els treballs del primer trimestre de tots els alumnes, així com la nadala de l’escola que aquest any va ser obra de l’alumna de 5è de primària Vera Vich. També van trobar la coca i xocolata amb que, anualment, l’AMPA de l’escola convida a tots els assistents. A la sala de psicomotricitat s’hi van exposar tots els pessebres participants en el concurs d’enguany per tal que les persones assistents els poguessin contemplar.

Les portes obertes que van començar a 2/4 de 8 de la tarda, van allargar-se fins al voltant de 2/4 de 10 del vespre i van ser altament participades.

DIA 23 DE DESEMBRE

El dia 23 vàrem celebrar les tradicionals cantades de Nadal. Aquesta va ser la 17ena. edició i, per segon any consecutiu, va tenir lloc al Teatre Municipal de l’Ateneu.

Amb un teatre ple de gom a gom, els nostres alumnes, des de P2 fins a 6è, ens van delectar amb un seguit de cançons molt adients a la festa. Un moment impactant de la cantada va ser, quan a l’alçada del taló, els assistents varen poder veure a tots els nens i nenes uniformats amb una samarreta commemorativa del 75è aniversari confeccionada exclusivament per l’ocasió i amb la qual l’escola va obsequiar a tots els alumnes, per tant, va ser una agradable sorpresa.

Sota la direcció de la nostra professora de música, Urgell Vernet, que debutava en aquestes cantades, i acompanyats a la guitarra pel també professor Jordi Cervantes i al piano per la pianista Natalia Karostic, els cantaires ens van fer posar “la pell de gallina” en més d’una ocasió. Particularment emotiu va ser quan els alumnes de 6è van cantar l’Hallelujah en homenatge al músic Leonard Cohen recentment desaparegut. La directora també va convidar al públic a picar de mans, cosa que van fer d’immediat, tal era la sintonia entre la sala i l’escenari. Les cançons que es van interpretar van ser en català, castellà, anglès i francès, que són les 4 llengües amb les que es vehiculen els ensenyaments l’escola.

Aquest any també vàrem incorporar a l’actuació la presència de ballarins (alumnes de l’escola) i també cançons instrumentals que els alumnes de 5è i 6è ens van interpretar amb instruments de vent i percussió.

En finalitzar es va procedir al repartiment de premis de participació i als guanyadors del concurs de pessebres i, després unes breus paraules del director de l’escola que va convidar a tot el Claustre de Professors a sortir a l’escenari, per desitjar conjuntament un Bon Nadal, va posar punt i final a la celebració del Nadal en un curs tan especial per a l’escola.

L’acte va ser presentat pel Sr. Jordi Cuadras amb el seu “saber fer” característic.

En definitiva, han estat unes jornades nadalenques úniques que a la Comunitat Educativa del Col·legi Jesús-Maria mai oblidarem.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tirem pel dret

“Pel que fa a la llibertat, tirem pel dret, perquè si no ens afanyem no veuré la independència de Catalunya” va dir en una...

Constància i determinació per imposar-se al Pardinyes

CF IGUALADA 2 CF PARDINYES 1 Duel d’alt voltatge a Les Comes. Dos conjunts amb dinàmiques contraposades es veien les cares a la 7a jornada de...

Segueix la mala ratxa de l’Igualada, que suma tres derrotes seguides

CF IGUALADA 1 CP SAN CRISTÓBAL 2 Aquest cap de setmana visitava Igualada un rival molt dur. El conjunt egarenc venia amb l’objectiu de treure un...

Igualada farà testos antígens ràpids massius entre dimarts i dijous

Igualada farà cribratge massiu entre dimarts i dijous d'aquesta setmana per detectar el màxim número de positius asimptomàtics i així tallar la cadena de...

Toca seguir remant

I encara més fort. Toca no abaixar els braços i apretar encara més fort. Com més complicat més amunt han d’anar. I amb més...
Compartir