“Mrs Brownie”, nou espectacle de Teatre Nu i Laura Guiteras arriba a les festes de la Mercè

83

Mis_Brownie_febrer_2015_105 (1).jpg

Amb Mrs. Brownie, la companyia Teatre Nu i l’actriu i cantant Laura Guiteras han sumat esforços per presentar un espectacle musical que vol retre homenatge a les grans figures de la música negra com Nina Simone, Aretha Franklin o Billie Holliday. De fet, la protagonista del musical és Mrs. Brownie, una cantant de gran prestigi internacional que afronta els últims dies de la seva vida. L’espectacle relata com aquesta diva de la música negra, tot i haver tingut uns èxits extraordinaris, afronta el final de la seva vida des de la dura soledat de la gent gran. 
A l’espectacle hi convergeixen diferents disciplines artístiques com la música, els titelles i el teatre d’objectes. Precisament, un dels trets diferencials de Mrs. Brownie és que compta amb música en directe. Guiteras canta les cançons acompanyada del pianista Abel Boquera, que ha creat el repertori especialment per aquest muntatge. De fet, Boquera es converteix en un personatge més de l’espectacle, Mr. Crumble, un entranyable pianista que evoca diferents moments de la vida de Mrs Brownie i transporta el públic a les èpoques en què Mrs Brownie era una autèntica estrella. 
Aquesta és la primera experiència de Guiteras en un espectacle de titelles, però també és una novetat per a Teatre Nu, que mai abans havia participat en un muntatge de teatre musical. Tant la companyia com l’actriu valoren molt positivament el treball d’aprenentatge mutu que ha suposat el procés.
L’espectacle, que es va estrenar el passat mes de maig a la Fira de Titelles de Lleida, es podrà veure a Barcelona els dies 18, 19 i 23 de setembre  a les 22.30 i a les 00.30 a l’escenari parlament del Parc de la Ciutadella. Coincidint amb la seva arribada a Barcelona, Mrs Brownie presentarà també el seu disc, Greatest Hits, que recull els temes de l’obra enregistrats dins un estudi emulant com deurien sonar les cançons de la diva quan es trobava en el seu màxim esplendor als anys 70.