Els Mossos detenen a l’A-2 al Bruc tres persones per simular un delicte

638

Agents dels Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius del Bages van detenir entre el 13 i 14 de gener, un home i  dues dones, de 21, 20 i 19  anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat) i Sant Joan Despí (Baix Llobregat), com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i un delicte de simulació de delicte.

Els fets van passat el mateix dia 13 durant un control policial que s’havia muntat al punt quilomètric 572 de l’Autovia A-2, en sentit Lleida, dins el terme municipal del Bruc, quan  els agents van aturar un ciclomotor amb dos ocupants.

En el moment de fer les comprovacions, van detectar que el conductor portava un telèfon mòbil que constava com a sostret el passat 7 de maig de 2017 a Barcelona. Davant d’això, el noi va afirmar que l’aparell era de la seva parella i li havia deixat ja que el seu no funcionava.

Segons va explicar, aquest telèfon li van sostreure a la seva parella a Barcelona i feia pocs dies l’havia recuperat quan se’l va trobar dins d’un sobre a la bústia de casa. Segons va dir, només li quedava pendent anar a comissaria a retirar la denúncia.

Tot i això, els agents van decidir obrir una investigació per tal de comprovar aquesta informació.

Finalment, van concloure que la presumpta víctima, juntament amb una amiga, van posar una denúncia simulant haver patit un robatori amb violència del seu telèfon mòbil.

Aquest fet li va permetre cobrar de l’assegurança el valor del telèfon mòbil i continuar gaudint d’ell.

Per aquest motiu, el mateix dia se’ls va detenir tant a ell com a la parella com a presumptes autors d’una simulació de delicte i un delicte d’estafa.

L’endemà també es va detenir a l’amiga de la presumpta víctima com a presumpta autora d’una simulació de delicte.

Els detinguts van quedat en llibertat, el mateix dia de la seva detenció després de declarar a la comissaria i amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

Els Mossos d’Esquadra recorden que formular denúncies falses i simular un delicte com a mitjà per realitzar una estafa a una companyia d’assegurances està recollit en l’article 457 del Codi Penal i pot suposar la detenció del denunciat i pena de presó. Cal tenir en compte que aquestes conductes generen un cost processal important, tant de recursos policials com de judicials.