Mor un pilot en un accident a l’European Balloon Festival

62

globus.jpg

bombers

Aquest diumenge al matí ha mort el pilot d’un dels globus participants a l’European Balloon Festival i sis persones més han resultat ferides en estat greu a la zona de Can Titó a Vilanova del Camí. El pilot, de 51 anys, era veí de Sitges, tenia la llicència comercial de pilot aerostàtic i comptava amb moltes hores de vol. Era la primera vegada que participava a l’EBF, que aquest any complia la 19a edició. El vol era l’últim del certamen, que va iniciar-se dijous.
Segons sembla en la maniobra d’aterratge el globus ha topat amb un arbre que ha fet caure alguns dels ocupants de la cistella i el pilot ha quedat agafat a una de les cordes. El globus en perdre pes ha aixecat el vol i el pilot ha caigut des d’una alçada considerable. Al lloc dels fets s’hi han traslladat diverses ambulàncies i un helicòpter que ha evaquat un dels ferits. els altres ferits han estat traslladats a l’hospital d’Igualada. Dos dels sis ferits han estat donats d’alta. El jutge d’Igualada ha procedit a l’aixecament del cadàver i, cap a les 12 del migdia, s’ha retirat el globus.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, s’ha traslladat ràpidament al lloc dels fets. També hi eren presents els tinents d’alcalde Jordi Pont i Àngels Chacón, i l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Vanesa González.
Àngel Aguirre, director de l’European Balloon Festival, manifestava que “durant els 19 anys de festival mai havia passat res i que les condicions de vol d’aquest matí eren bones. Era el millor dia per volar, no ens podem explicar què ha passat. Ha estat un cúmul de circumstàncies, s’haurà d’investigar a fons. En els darrers 15 anys no s’havia produït una desgràcia així a Espanya”.
El Servei d’Emergències Mèdiques ha activat el seu equip de psicòlegs per atendre afectats i familiars de l’accident.

El director del festival, Àngel Aguirre, atenent els mitjans.
foto 1

Un vehicle de Funerària Anoia s’ha emportat el cos del pilot, passades les 12 del migdia.

foto 2 foto 3

El mapa assenyala el lloc exacte del tràgic accident:

lloc copiar

El globus sinistrat, en una fotografia d’aquesta edició de l’European Balloon Festival:
globusaccidentat