Montbui viu intensament les festes nadalenques

96

El passat dissabte 22 de desembre va arribar a Montbui el Patge Hammend, en una de les activitats més participades de l’Agenda Nadalenca. La comitiva reial va arribar pels volts de dos quarts de vuit de la tarda al Boulevard, on ja els esperava el grup d’animació i percussió “Fills de la Flama”. Un petit espectacle de focs artificials va acompanyar la rebuda dels emissaris d’Orient, que van realitzar a continuació un recorregut pel Boulevard montbuienc i fins a l’entrada principal al Nucli Urbà.

Un cop finalitzada aquesta desfilada, la comitiva de patges reials es va desplaçar fins al Centre Cívic i Cultural La Vinícola, on més de 700 persones van donar la benvinguda al Patge Hammend, que va fer el tradicional discurs saludant als infants de Montbui, on va recordar que la gran majoria dels infants de Montbui estan al Llibre Blanc, i que rebran els corresponents regals que han demanat, però també va avisar els menuts que fan trapelleries que podrien rebre carbó de l’Orient.

L’acte va finalitzar amb un espectacle amb les figures de Disney, culminant així una gran tarda de la il·lusió per als menuts de Montbui.

Un cap de setmana ple d’activitats

Dissabte va ser una jornada plena d’activitats al Nucli Urbà, on es va ubicar un Mercat d’Artesania a la zona del Boulevard propera a l’escultura del Bou, amb diferents artesans arribats d’arreu de Catalunya. També s’hi van instal·lar alguns comerciants del municipi i es van dur a terme activitats paral·leles com ara la Tòmbola Solidària de l’entitat Artesanas de Corazón.

Els més menuts van poder participar i realitzar diferents tallers i també van poder protagonitzar l’activitat del “Caga Tió”, amb sorpreses i regals. La Comissió de Festes Nucli Urbà va dur a terme una Xocolatada. També va tenir molt èxit el rocòdrom amb tirolina insta·lat al Boulevard, i on els infants més valents van poder gaudir d’una experiència innovadora al municipi.

També dissabte pels volts de la 1 de la tarda es donava a conèixer el veredicte del 7è Concurs d’Aparadors Nadalencs de Montbui, que en aquesta ocasió va tenir com a vencedor l’aparador de la botiga de calçats Grup 2, que va ser el més puntuat en el global dels diferents còmputs d’enguany (sumant vot del jurat i vot popular presencial).

També dissabte a les 12 del migdia, però en aquest cas a la Biblioteca Mont-Àgora, va tenir lloc l’activitat “Les tres reines d’Orient”, activitat que va anar a càrrec de MosaicsLlibres. La sessió estava especialment indicada per a infants a partir dels tres anys.

El diumenge 23 de desembre es va dur a terme la una nova edició dels Jocs Interculturals Nadalencs, a les modalitats de mini-handbol, futbol sala i rítmica. El pavelló de Mont-aQua va acollir aquestes proves, celebrades amb el suport de les AMPA’s Garcia Lorca, Antoni Gaudí, el Club Handbol Montbui, Club Futbol Sala Montbui i Club Esportiu Montbui.

També diumenge, però a partir de les cinc de la tarda, els infants del municipi van anar fins a Mont-Àgora, on els esperava el Patge Hammend, que va fotografiar-se amb els més menuts i també va recollir els desitjos d’alguns infants.

I el dilluns dia 24 una vintena de persones van participar en l’activitat “El silenci del Nadal”, cinc minuts de silenci i de reflexió solidària i humana per commemorar un Nadal més humà i reflexiu, i molt menys materialista. Aquest acte va anar a càrrec de les entitats ACO, JOC i Baula-COR.

El dimecres 26 de desembre el Centre Cívic i Cultural La Vinícola va acollir el tradicional Ball de la Gent Gran, amb torrons i moscatell per a tots els assistents, i música amenitzada per “Pere de Rico Rico”.