Montbui – Mata de Alcántara, celebració de 20 anys d’agermanament

64

Aquest cap de setmana, coincidint amb la celebració de la Diada de Catalunya (diumenge) i el Día de Extremadura (dijous), es duran a terme a Montbui un seguit d’activitats per commemorar el 20è aniversari de l’agermament entre Montbui i Mata de Alcántara, municipi de Cáceres que va ser el primer amb el que Montbui va estrényer vincles institucionals. Cal recordar que una bona part de la població de Mata de Alcántara va emigrar a Montbui durant la segona meitat del segle passat. Els vincles entre ambdós municipis han estat constants durant aquests anys.

montbui-mata-alcantara-veuanoiaLes activitats institucionals i oficials començaran divendres a les onze del matí amb una recepció a l’Ajuntament de Montbui per a tota la comitiva (autoritats i veïns) de Mata de Alcántara, encapçalats pel seu alcalde Luis Amado Galán Hernández. A les sis de la tarda la comitiva de Mata de Alcántara i els veïns de Montbui que ho desitgin podran veure a la Sala Auditori de Mont-Àgora la projecció de l’àudiovisual “20 anys d’agermanament entre Montbui i Mata de Alcántara”.

L’endemà dissabte a partir de les 12 del migdia es duran a terme a la Plaça de l’Ajuntament diferents balls extremenys i catalans. I a partir de les dues de la tarda finalitzaran les activitats amb una arrossada de germanor als jardins de l’Ajuntament. Els tiquets per a l’arrossada es poden adquirir al CCC La Vinícola (matins) i a la recepció de Mont-Àgora –en horari de tarda-. El preu és de 6 euros.

flyer

Visites en diferents espais

Al marge de l’agenda institucional, els veïns i autoritats de Mata de Alcántara realitzaran durant aquests dies altres activitats i visites a espais emblemàtics del nostre entorn com La Tossa o els principals equipaments de Montbui (Mont-aQua, Mont-Àgora, etc). També assistiran a una trobada, aquest dijous al vespre, al Centre Extremeny de Vilanova del Camí, on commemoraran el Día de Extremadura

A més de ser el primer municipi agermanat amb Montbui, i en motiu del qual es va fer la primera Fira de la Multicultura (el Castúo), Mata de Alcántara va ser el primer municipi germà en disposar de carrer propi a Montbui –també Montbui disposa de la “Plaza del Llano de Montbui” a Mata de Alcántara-. Els lligams entre veïns d’ambdós municipis continuen enfortint-se any rere any.

L’Alcalde Teo Romero convida als ciutadans de Montbui a participar d’aquestes activitats i recorda els grans vincles existents entre ambdós municipis. Com recorda l’alcalde montbuienc “molts veïns de Montbui tenen vincles amb Mata de Alcántara i també amb altres municipis d’Extremadura. A Montbui hem treballat per garantir que aquests vincles perdurin, perquè les arrels dels nostres ciutadans també són part de la nostra essència com a municipi”.