Montbui impulsa un pla de xoc pel manteniment dels espais públics
M

22 de novembre de 2018

Les primeres conclusions del Pla Director de Verd Urbà, lliurat dijous passat pel Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona, marcaran el camí per a la implementació d’un ambiciós pla de xoc del manteniment a Santa Margarida de Monbui. L’Ajuntament va demanar la realització d’aquest Pla Director a la Diputació de Barcelona per tal de disposar d’un document bàsic a l’hora de planificar les actuacions en matèria de manteniment en el municipi.

El Pla Director de Verd Urbà deixa dades importants, com que Montbui disposa de 145.854 metres quadrats d’espais públics, dels quals 116.864 metres quadrats requereixen un manteniment freqüent. També s’especifica que hi ha 1.794 arbres, dels quals un percentatge important (proper al 40 per cent) requereixen tasques de poda anualment. La diagnosi inclou fins a 71 punts verds susceptibles d’actuacions. Per aquest gran volum d’espais públics, els tècnics de Diputació recomanen l’opció d’un manteniment mixte públic-privat. Com explica el regidor montbuienc d’Optimització i Desenvolupament Josep Lechuga “ja hi estem treballant per contractar una empresa que realitzi el manteniment d’alguns d’aquests espais. De cara al 2019 hi haurà una partida pressupostària incrementada en 50.000 euros per a aquest concepte i també desenvoluparem un pla de xoc, a partir del proper 1 de desembre, seguint les recomanacions d’aquest document”.

El document està dividit en tres parts: inclou un inventari detallat de tots els elements d’arbrat i de superfície d’espais públics, també s’hi pot trobar un plànol de situació dels espais, així com un document-resum amb la informació i les conclusions i propostes. Com explica el regidor montbuienc “volem actuar atenent a criteris professionals, i aquest document, molt exhaustiu, ens permet fer-ho”. Per acabar d’implementar aquest Pla Director, els tècnics de Diputació inclouran quatre projectes que seran una realitat en els propers mesos: l’arranjament de l’entorn de Can Passanals, la “via verda” de connexió entre el Nucli Urbà i el Nucli Antic, la millora de l’espai de la Plaça Europa i el projecte de perllongació i enllaç entre els carrers Sant Jaume i La Tossa. Segons Josep Lechuga, “amb la incorporació d’aquests quatre projectes podrem tenir el Pla Director definitiu, i valorat econòmicament”.

Teo Romero: “Millorarem els recursos humans i materials”

L’alcalde de Montbui, Teo Romero, recorda que“Montbui ha fet un gran esforç en els darrers anys per aconseguir moltes zones verdes, venint com veníem d’un Nucli Urbà dur, d’asfalt, i gris. Hem canviat el color del municipi al verd dels parcs i jardins i d’espais aconseguits pel gaudi dels nostres ciutadans. Estem a la mitjana d’uns 14 metres quadrats per habitant i zona verda, i ara l’esforç es centrarà en millorar els recursos humans i materials per potenciar el manteniment d’aquests espais”. El batlle montbuienc va assenyalar que “encara n’hem de crear de nous, i el nostre gran repte és el projecte de Parc Fluvial. Potenciarem el manteniment dels parcs i jardins, que són de tots, i a la vegada tornem a demanar una vegada més a la ciutadania una actitud de civisme, que cuidem entre tots allò que tant ens ha costat d’aconseguir”.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta