Montbui celebra el primer aniversari de Mont-Àgora

384

Mont-Àgora Montbui - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

Durant els propers dies Montbui commemorarà el primer aniversari de l’estrena de l’Espai de les Arts i del Coneixement Mont-Àgora. L’equipament de les arts i la cultura montbuienc celebrarà el primer any d’existència amb diferents activitats culturals, protocolàries i festives. Els actes van començar dijous.

El dissabte 19 de març, a partir de les 11 del matí, es durà a terme l’activitat de Planetari “Contes Estrellats”, activitat familiar d’astronomia dins un planetari inflable, i que anirà a càrrec d’Alexandre Bonanit, de l’associació Bocafoscant. Després de l’èxit de participació en el planetari en l’ocasió anterior, la biblioteca ha tornat a organtizar una nova sessió de “Contes Estrellats”, però en aquesta ocasió per presenciar el cel de primavera. Es tracta d’una activitat familiar, d’introducció a l’astronomia, a l’interior d’un planetari inflable, on els contes sobre les estrelles tenen un gran protagonisme. S’observaran els diferents planetes del sistema solar, així com les principals constel·lacions del cel de primavera, i s’explicaran els contes dels bessons Càstor i Pollux i el de Cefeu i Casiopea, que servirà per entendre el moviment de les constel·lacions circumpolars. Aquesta activitat és especialment recomanada per a infants a partir de sis anys.

El diumenge 20 de març es celebraran el gruix d’activitats. D’una banda a les 11 del matí, al vestíbul de Mont-Àgora, els alumnes de l’Aula Orquestra de música de Montbui realitzaran un concert de “Violins”, on podran tornar a mostrar el seu repertori. Seguidament, a les 12 del migdia, es durà a terme l’acte commemoratiu del primer aniversari, amb un reconeixement a l’arquitecte creador de Mont-Àgora, Pere Puig, i tenint en compte que l’equipament va ser finalista en els darrers premis mundials d’arquitectura “Wan Awards”. Es lliurarà un petit obsequi als assistents. I per cloure la matinal, a dos quarts d’una, els Trobadors de Montbui actuaran també a Mont-Àgora. Aquest grup de recent creació, continuador de la música popular montbuienca –la popular “Rondalla”- mostrarà el seu repertori en una jornada plenament festiva.

I el dilluns 21 de març, el dia que es complex un any exacte de l’estrena de Mont-Àgora, a partir de les sis de la tarda es durà a terme a la Biblioteca Mont-Àgora una sessió de “L’hora del conte amb taller de xapes”, amb l’espectacle “L’elefant curiós”, de la Companyia La Sal. Aquesta activitat és especialment recomanada per a infants a partir de tres anys.

Cinema d’estrena durant el cap de setmana… i entre setmana
Tenint en compte l’efemèride del primer aniversari i el període de Setmana Santa, els cinemes montbuiencs Mont-Àgora oferiran tres pel·lícules d’estrena de divendres a diumenge i també diferents sessions intersetmanals a preu reduït. Les pel·lícules de la cartellera setmanal montbuienca són “El pregón” (a la sala Auditori), la darrera comèdia de Dani de la Orden, amb Andreu Buenafuente y Berto Romero. A la sala de petit format es manté la pel·lícula infantil “Kung Fu Panda III” i també el thriller “Cien años de perdón”.

Teo Romero: “valorem molt positivament el primer aniversari de Mont-Àgora”
L’alcalde montbuienc Teo Romero valora de forma molt positiva el primer aniversa- Montbui celebra el primer aniversari de Mont-Àgora ri de l’Espai de les Arts i del Coneixement “Mont-Àgora”. Com comenta el batlle “estem satisfets perquè Mont-Àgora s’ha consolidat com el gran espai de la cultura i l’educació de Montbui. L’hem anat omplint de vida entre tots. Les xifres parlen per sí soles: Gairebé 50.000 persones han visitat la Biblioteca durant el primer any, més del doble que a l’anterior emplaçament”. Romero va assenyalar també la sostenibilitat econòmica de l’equipament. “Contràriament al que profetitzaven alguns, Mont-Àgora és sostenible. I ho és gràcies a l’aposta decidida per tornar a la Conca d’Òdena cinema comercial d’estrena. El cinema funciona, i prop d’un miler de persones acudeixen setmanalment a les dues sales que tenim”. L’alcalde també va recordar que “durant aquest any hem viscut moments molt emotius, com el reconeixement dels Premis Mundials d’Arquitectura, també hem participat a festivals de cinena importants com són el Zoom, el Rewind i la Mostra de Films de Dones, hem acollit convencions i congressos molt importants de sindicats, metges, esportistes… Mont-Àgora és, i continuarà sent, el gran temple de la cultura i el coneixement de Montbui”. Romero convida a tothom a participar de les activitats commemoratives d’aquest cap de setmana, “on farem un destacat reconeixement a Pere Puig, l’arquitecte creador de Mont-Àgora, un equipament que és un orgull per al nostre municipi”.