17 C
Igualada
Dimarts, octubre 27, 2020

Molta participació en la primera edició del Fòrum d’Inversió a l’Anoia

Presentació del Fòrum d’Inversió de l’Anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El Campus Universitari d’Igualada va acollir el passat divendres 11 de març el Primer Fòrum d’Inversió de l’Anoia, punt de trobada d’empreses i emprenedors que cerquen finançament, empresaris que busquen solucions per als seus reptes de creixement i innovació, i inversors que cerquen els millors projectes on participar.

L’acte, organitzat per GC Encourage, l’àrea de consultoria de Grup Carles, conjuntament amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, va comptar amb la participació de sis projectes de diferents àmbits, tres dels quals són empreses consolidades amb projectes d’expansió i tres startups de base tecnològica, els quals van tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer davant d’un nombrós públic d’inversors.

El fòrum començà amb la presentació de l’acte per part del director general de Grup Carles, Xavier Carles, que va insistir que la comarca de l’Anoia es caracteritza per la Innovació i la creativitat a l’hora d’iniciar nous projectes, però sovint empreses i emprenedors es troben amb la necessitat d’un impuls econòmic per a la seva idea de negoci i “és això el que mou Grup Carles a organitzar actes com aquest, la vocació de trobar solucions i contribuir a l’èxit dels nostres clients.” Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, manifestà el suport de l’associació als emprenedors, però també a les empreses ja existents. Finalment, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va fer èmfasi en l’obsessió de l’Ajuntament per garantir el progrés de tots els sectors de l’economia anoienca, elogiant-ne la seva diversificació.

L’acte continuà amb la intervenció de l’economista i soci de Grup Carles, Jaume Carles, que explicà quina és la fiscalitat de les inversions en empreses de nova creació, advertint de les diferències entre la normativa catalana i l’estatal. José Manuel Carol, de BStartup, va explicar què és el que busquen els inversors a l’hora d’invertir en empreses no cotitzades, insistint en la importància de l’equip humà.

Finalitzades les presentacions dels projectes, Miguel Sacristán, del Col·legi d’Economistes, va presentar les diferents alternatives de finançament al circuit bancari, analitzant les millors alternatives d’actuació en cada cas.

Pere Carles va cloure l’acte insistint que l’actitud és el més important i afirmà que “veient la passió amb què emprenedors i empreses han defensat els seus projectes, vénen ganes de seguir apostant per organitzar actes com aquest”.

La firma igualadina va fer palès el seu compromís amb les pimes i els emprenedors amb aquesta iniciativa pionera a la comarca, conscients que en la situació actual els emprenedors s’han convertit en els agents claus per recuperar el creixement econòmic i empresarial i aconseguir un nou model productiu més sostenible.

La sessió no va deixar indiferent al públic d’inversors assistent que va poder conèixer interessants projectes on participar i gaudir dels avantatges fiscals i rendibilitats que poden oferir-los aquest tipus d’inversions.

L’acte va finalitzar amb una trobada de networking entre els emprenedors i empreses que van presentar els seus projectes i els possibles inversors, en el qual es van poder establir els primers contactes interessants per tancar alguna operació.

Grup Carles va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, la Unió Empresarial de l’Anoia, Economistes BAN, BStartup, Eix Technova La Salle i les empreses Bohigas i AndVenture.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Tous suspèn la Festa Major davant l’agreujament de la situació sanitària

Sant Martí de Tous no podrà celebrar enguany la Festa Major, prevista pels caps de setmana del 7, 8 i 14 i 15 de...

Religió a l’escola?

M’ha sorprès la notícia que en alguns centres públics d’educació s’impartirà l’assignatura de religió islàmica. Probablement aquest fet portarà polèmica. En realitat no pretenc...

La còmedia de Pere Riera “La dona del 600”, aquest diumenge a l’Ateneu

El Teatre Municipal l’Ateneu presenta aquest diumenge, 1 de novembre, a les 19 hores, l’obra 'La dona del 600', escrita i dirigida per Pere...

La Pobla de Claramunt estableix una congelació generalitzada d’impostos

Davant dels efectes socials i econòmics derivats de la pandèmia, l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha aprovat les seves ordenances fiscals per l’any...

Nova campanya de promoció d’Igualada Comerç fins a finals d’any

Els darrers mesos s’ha estat preparant una ambiciosa campanya de dinamització i promoció permanent fins a finals d’any i constant del comerç per part...
Compartir