14 C
Igualada
Dilluns, març 1, 2021

Molta participació en la primera edició del Fòrum d’Inversió a l’Anoia

Presentació del Fòrum d’Inversió de l’Anoia - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El Campus Universitari d’Igualada va acollir el passat divendres 11 de març el Primer Fòrum d’Inversió de l’Anoia, punt de trobada d’empreses i emprenedors que cerquen finançament, empresaris que busquen solucions per als seus reptes de creixement i innovació, i inversors que cerquen els millors projectes on participar.

L’acte, organitzat per GC Encourage, l’àrea de consultoria de Grup Carles, conjuntament amb el Col·legi d’Economistes de Catalunya, va comptar amb la participació de sis projectes de diferents àmbits, tres dels quals són empreses consolidades amb projectes d’expansió i tres startups de base tecnològica, els quals van tenir l’oportunitat de donar-se a conèixer davant d’un nombrós públic d’inversors.

El fòrum començà amb la presentació de l’acte per part del director general de Grup Carles, Xavier Carles, que va insistir que la comarca de l’Anoia es caracteritza per la Innovació i la creativitat a l’hora d’iniciar nous projectes, però sovint empreses i emprenedors es troben amb la necessitat d’un impuls econòmic per a la seva idea de negoci i “és això el que mou Grup Carles a organitzar actes com aquest, la vocació de trobar solucions i contribuir a l’èxit dels nostres clients.” Blai Paco, president de la Unió Empresarial de l’Anoia, manifestà el suport de l’associació als emprenedors, però també a les empreses ja existents. Finalment, l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va fer èmfasi en l’obsessió de l’Ajuntament per garantir el progrés de tots els sectors de l’economia anoienca, elogiant-ne la seva diversificació.

L’acte continuà amb la intervenció de l’economista i soci de Grup Carles, Jaume Carles, que explicà quina és la fiscalitat de les inversions en empreses de nova creació, advertint de les diferències entre la normativa catalana i l’estatal. José Manuel Carol, de BStartup, va explicar què és el que busquen els inversors a l’hora d’invertir en empreses no cotitzades, insistint en la importància de l’equip humà.

Finalitzades les presentacions dels projectes, Miguel Sacristán, del Col·legi d’Economistes, va presentar les diferents alternatives de finançament al circuit bancari, analitzant les millors alternatives d’actuació en cada cas.

Pere Carles va cloure l’acte insistint que l’actitud és el més important i afirmà que “veient la passió amb què emprenedors i empreses han defensat els seus projectes, vénen ganes de seguir apostant per organitzar actes com aquest”.

La firma igualadina va fer palès el seu compromís amb les pimes i els emprenedors amb aquesta iniciativa pionera a la comarca, conscients que en la situació actual els emprenedors s’han convertit en els agents claus per recuperar el creixement econòmic i empresarial i aconseguir un nou model productiu més sostenible.

La sessió no va deixar indiferent al públic d’inversors assistent que va poder conèixer interessants projectes on participar i gaudir dels avantatges fiscals i rendibilitats que poden oferir-los aquest tipus d’inversions.

L’acte va finalitzar amb una trobada de networking entre els emprenedors i empreses que van presentar els seus projectes i els possibles inversors, en el qual es van poder establir els primers contactes interessants per tancar alguna operació.

Grup Carles va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, la Unió Empresarial de l’Anoia, Economistes BAN, BStartup, Eix Technova La Salle i les empreses Bohigas i AndVenture.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Capellades denuncien tremolors a les cases i despreniments al Capelló per les explosions d’una pedrera

Des de fa mes d’un any, un centenar de veïns de Capellades veuen com les seves cases tremolen cada vegada que la Pedrera de...

Qui vol vi aigualit?

Una vegada es va presentar a casa meva un convidat imprevist. Al rebost hi tenia un molt bon vi, però en tenia poc. Per...

Igualada farà la vacunació a col·lectius professionals a l’Escorxador

Els espais firals de Manresa, Igualada i Vic, juntament amb l'hotel d'entitats de Berga, seran a partir de la setmana que ve els espais...

Quatre municipis anoiencs tindran un mòdul covid annex al seu CAP

La setmana passada, el Departament de Salut va instal·lar a Puig-reig el primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la Regió Sanitària...

Calaf ja té un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

Des de ja fa uns dies, ja està en funcionament el punt de recàrrega de vehicles elèctrics instal·lat a la plaça dels Arbres de...
Compartir