7.5 C
Igualada
Dijous, desembre 8, 2022

Molta capital esportiva però poc manteniment

A principis d’aquest mes de febrer l’alcalde Marc Castells i la regidora d’esports Rosa Plassa anunciaven un Pla Integral de Modernització de la piscina de Les Comes com a part fonamental del projecte Igualada Ciutat Europea de l’Esport 2019. Explicaven que aquest Pla de Modernització es basa en una reforma integral dels elements comuns que donen servei a la piscina i que preveu intervenir en els accessos des de l’exterior, al vestíbul, a la cafeteria, a l’accés a la part superior de la graderia i, molt especialment, als vestidors.
Com a usuari de Les Comes no nego la necessitat d’aquestes actuacions. És més, us proposo una llista de les mancances actuals en les instal·lacions del complex esportiu i estarem d’acord en què cal una inversió. Després, veurem si les mesures que està prenent el govern responen a aquestes necessitats.

Hi ha diversos motius pels quals les persones fem ús de les instal·lacions de la piscina. En molts casos ho fem per salut i alguns usuaris fins i tot van a nedar per prescripció mèdica. Resulta, però, que les instal·lacions no reuneixen les característiques bàsiques per fer-ho amb garantia saludable. Cal un canvi de pavimentació de tota la zona de vestidors, el terra és lliscant i cada any s’hi fa mal més d’una persona. També hi ha queixes de la temperatura ambiental, hi ha persones que pateixen fred al sortir de l’aigua o de les dutxes, ja que algunes no ragen com cal.

Altres demandes tenen a veure amb la mobilitat. Caldria plantejar diverses zones d’aparcament de bicicletes a tot el complex esportiu i potenciar el servei municipal d’autobusos públics per facilitar la reducció de l’ús del transport privat a la zona i a tot Igualada.

La massificació també és un problema al complex esportiu. Durant tota la setmana s’hi fan diferents tipus d’activitats com cursets de natació, aquagym i els entrenaments dels diferents equips de natació i de waterpolo del Club Natació Igualada i de natació sincronitzada de l’Anoia Club Gimnàstic. A tot això cal sumar-li les competicions pertinents derivades d’aquests entrenaments. Això fa que el Patronat Municipal d’Esports tingui feina a encabir totes les activitats i quan la piscina no està tancada per competicions, hi pugui haver un mínim de dos carrils lliures per als usuaris. De vuit carrils que hi ha, normalment només n’hi ha dos de lliures durant la tarda, la resta són per fer cursets o entrenaments del Club Natació. Amb aquests carrils lliures és normal que s’hi trobin de dos a quatre persones nedant alhora i durant tot del dia n’hi poden arribar a coincidir fins a set. I així, no es pot nedar en condicions.

És encertat pensar que cal una altra piscina per poder tenir més espai per a totes les activitats. I això, no cal que ho diguin des del consistori, els esportistes del complex de l’Infinit ja afirmen que la piscina no és adequada per anar-hi a entrenar. Malaguanyada inversió pública que es va fer en aquell moment només per acontentar les demandes de la població del moment, sense un estudi de les necessitats reals i, a més, deixant la gestió del complex en mans privades.

Més enllà de la piscina, també podem parlar dels vestidors de l’Estadi Atlètic, del camp de futbol del U.D. Montserrat, o del poc manteniment que reben les màquines de musculació tant de l’Estadi Atlètic com de les Comes.

El projecte de remodelació de la piscina de Les Comes no és res més que una nova campanya de fum del govern de Castells a quatre mesos de les eleccions municipals del 2019. Davant del descontentament dels usuaris pel poc manteniment de les instal·lacions, Castells opta, un cop més, per treure’s de sota el braç un projecte oportunista, amb molta foto i poc contingut. Que no té cap intenció de resoldre de forma efectiva i eficaç les demandes urgents dels usuaris. Per resoldre problemes de temperatura i manteniment de les instal·lacions no calen grans projectes aparadors, n’hi ha prou amb entendre les demandes dels usuaris i posar-hi voluntat política real. Als usuaris de Les Comes no ens serveix de res que ens faci grans promeses de futur, sense un pla d’implementació clar i transparent si no veiem fer-se realitat les petites accions que poden canviar-se demà i que no requereixen d’un pressupost valorat en uns 1’3 milions d’euros.

Si som Ciutat Europea de l’Esport, l’equip de govern municipal s’ho ha de creure i no utilitzar aquesta candidatura només per fer política d’aparador, sinó per vetllar per tal que totes les instal·lacions de la ciutat comptin amb el manteniment i el benestar que els seus usuaris ens mereixem.

Oriol Càlichs

Tècnic en hostaleria i turisme i membre de la candidatura de Poble Actiu

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Jo vull ser…

Aquest any, a Tallers Claramunt, hem complert 100 anys de trajectòria empresarial. Una empresa que es va fundar l’any 1922 pel meu avi, i...

“El Yoyas” reapareix amagat en un bosc i dona la seva versió dels fets

Com explicavem fa uns dies, el vilanoví Carlos Navarro, més conegut com “el Yoyas”, ex concursant del reality Gran Hermano, es troba en busca i captura després de...

Què faries a Capellades amb 30.000€?

Des d'aquest dilluns 5 fins al 15 de desembre els capelladins i capelladines podran votar quins projectes volen prioritzar dels pressupostos participatius. Aquests projectes...

La MICOD fa una campanya adreçada a les famílies perquè els Reis portin joguines no sexistes

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha reeditat de cara a les compres d’aquestes festes la campanya contra l’ús sexista de joguines. “Que els...

El Monbus CB Igualada suma una derrota més a la dinàmica que arrossega

MONBUS CB IGUALADA 67 CB VALLS ÒPTIQUES TEIXIDÓ 88 El passat dissabte 3 de desembre el Monbus CB Igualada disputava el partit corresponent a la jornada...
Compartir