1.9 C
Igualada
Dimarts, gener 31, 2023

“Mixtures. Textures musicals amb cinc sentits”, el Concert de Sant Esteve amb la Coral Mixta

MIXTURES

El concert de Sant esteve d’enguany anirà a càrrec de la Coral Mixta d’Igualada que per a aquesta ocasió ha preparat un espectalce musical que porta per títol “Mixtures. Textures musicals amb els cinc sentits.

El concert es durà a terme el proper dia 26 de desembre a 2/4 d’una del migdia. Una de les novetats d’aquest any és la seva ubicació, ja que a diferència del que ha estat tradicional, no es farà al Teatre Municipal Ateneu, sinó a la Basílica de Sta. Maria. En el programa hi podrem trobar peces del cançoner d’Upsala (s.XIII-XIV), juntament amb altres del renaixement a la Península Ibèrica i a Itàlia, d’autors com Cristóbal Morales, Francisco Guerrero, Tomàs Luís de Victoria, Claudio Monteverdi o Adriano Banchieri, així com autors catalans i d’arreu dels segles XIX i XX.

La direcció musical del concert anirà a càrrec d’Alfred Cañamero.

Les paraules mixta i mixtura comparteixen una mateixa arrel. I la Coral ha volgut construir un espectacle caracteritzat per aquesta essència d’amalgama.

Les mixtures són mescles, pocions compostes de diversos ingredients. A la Mixta s’ha volgut imprimir aquest caràcter al concert, amb la fusió d’estils, èpoques, geografies i autors, sota un mateix fil conductor

En música, la mixtura també és una tècnica d’instrumentació que consisteix en la mescla de timbres d’instruments diferents que, quan es fusionen els uns amb els altres, creen un color tímbric nou.

La textura musical és un concepte més complex, és la manera de mesclar o entreteixir les diferents melodies, veus o instruments. I, per què no?… les cançons.

Mixtures és un espectacle musical, amb petites pinzellades sorpresa reservades als altres sentits.

La Coral Mixta vol agrair molt especialment el suport i la col·laboració dels Supermercats Supermas per fer possible aquest concert, així com a la parròquia de Sta. Maria, seu del concert d’aquest any.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

El Monbus CB Igualada aconsegueix una victòria vital

MONBUS CB IGUALADA 70 CN HELIOS 63 El Monbus CB Igualada va acabar patint per no saber tancar el partit. El conjunt igualadí, que va controlar...

No era el mec el que feien

M’he de disculpar. He de demanar perdó pel que vaig escriure la setmana passada. Amb el títol: “Presidents fent el mec”, deia que els...

El Club Sènior Igualada de ping-pong presenta el seu equip en una sessió especial acompanyats pel palista Joan Masip

Fa poc més d’un any, un grup de tres o quatre persones (de entre 60 i 90 anys) es van trobar per fer unes...

Últimes notícies