Mireia Muntadas, alumna de La Gaspar, guardonada en els Premis Nacionals d’Artesania 2019

24 de desembre de 2019

El dilluns 16 de desembre Mireia Muntadas, alumna d’Escola Gaspar Camps, va rebre un dels Premis Nacionals d’Artesania, concretament el dedicat al Talent Emergent, durant la cerimònia celebrada al Palau de la Generalitat de Catalunya.

La jove igualadina va ser guardonada pel projecte Bossa Kiddo, un treball que relaciona l’artesania del cuir amb el cinema de Quentin Tarantino. La Generalitat va destacar l’anàlisi acurada del missatge de l’univers del director estatunidenc amb aquesta recreació en forma de bossa.

La bossa de mà simbolitza el personatge de Beatrix Kiddo, àlies Mamba Negra, la protagonista de la pel·lícula Kill Bill encarnada per l’actriu Uma Thurman.

Muntadas, que ha cursat el Cicle Formatiu d’Artesania de Complements de Cuir, cicle formatiu professionalitzador únic a Catalunya, amb el seu projecte final de cicle ha aconseguit amb èxit expressar l’agressivitat i el perill que representa el personatge, així com la seva història de superació, a través de la forma i els colors.

La peça Kiddo no té ornaments perquè vol destacar el cosit a mà i el trenat de la nansa com a detall. La boca de la bossa en forma de V està inspirat en el coll d’un kimono.

Els Premis Nacionals d’Artesania guardonen artesans, entitats i empreses que aporten elements d’innovació i prestigi el sector, a més de premiar obres i trajectòries. La finalitat és destacar la vàlua i la transcendència que té l’artesania en la societat catalana i, al mateix temps, reconèixer anualment les personalitats i els projectes destacables del sector.

L’acte de lliurament de premis va ser presentat per la consellera Àngels Chacón qui va destacar en el seu discurs “Avui és un dia per celebrar la importància de l’ofici amb majúscules, per fer visible la feina, el talent i la creativitat que caracteritza el sector artesà català on els productes tinguin ànima”. En el seu discurs la consellera també va felicitar expressament a la Mireia Muntadas destacant que tenen la sort de ser igualadines i destacant l’escola La Gaspar d’Igualada.

El president de la Generalitat de Catalunya Quim Torra va felicitar a tots els premiats i va lliurar el premi Talent Emergent a la Mireia Muntadas.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb l'anunciada reobertura, l'Hotel Ciutat d'Igualada tindrà sortida?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta