Miquel Iceta ofereix el seu compromís de vetllar per l’aeròdrom en la seva visita a Òdena

291

iceta odenaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, obria la campanya electoral amb una visita al municipi d’Òdena. Una comitiva encapçalada per l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado i altres alcaldes i regidors del PSC de la comarca van rebre a Miquel Iceta que venia acompanyat per la secretària d’organització del partit i diputada de la comarca, Assumpta Escarp i Gibert.

La visita va començar a l’aeròdrom d’Òdena, on l’alcalde Guissado va aprofitar per fer arribar al primer secretari les necessitats d’aquesta infraestructura, un equipament que necessita l’atenció de l’administració per impulsar el projecte. Guisado no reclama grans inversions ni projectes faraònics, demana el desenvolupament d’un projecte realista d’acord l’entorn i les possibilitats del territori. “No volem grans projectes que després ens portin a frustracions”. Per la seva part, Iceta, va mostrar molt d’interès i va fer arribar el seu compromís de vetllar pel tema. Miquel Iceta va explicar que traslladarà a la cambra catalana l’objectiu que els ajuntaments d’Igualada i Òdena “no es quedin sols” en el repte de posar al dia l’aeròdrom en compliment de la nova normativa europea d’instal·lacions aeroportuàries.

Després de l’aeròdrom, la comitiva es va traslladar al nucli d’Òdena, on van visitar l’Ajuntament, les obres del centre de la fraternitat i la torre de l’homentatge. A continuació, un grup de militants i veïns del poble els esperava al Parc de la Font per a escoltar els parlaments dels representants. Així, en el seu torn, Guisado va agrair la visita del primer secretari, va reclamar els diners que la Generalitat deu a Òdena de la Llei de Barris, va destacar que les obres del municipi les desenvolupen veïns que estaven a l’atur a través de plans d’ocupació i va fer un crit d’atenció per la fuga de talent i les conseqüències que això suposa pel territori.

En segon lloc, va intervenir el candidat Salus Monteagudo, alcalde també de Cabrera d’Anoia, qui va recordar la història del partit i la força de la lluita obrera, “una energia que cal recuperar i dipositar a les urnes el pròxim 26 de juny”.

iceta odena 1Finalment, Miquel Iceta, en el seu discurs va assegurar que “volem mobilitzar el vot progressista, el vot socialista i millorar resultats del 20 de desembre”. El primer secretari dels socialistes catalans, però, es mostrava prudent en les expectatives, explicant que confiaven a guanyar un escó per Barcelona i aconseguir un senador. Iceta va reforçar el lema de la campanya de Pedro Sánchez reivindicant que “el vot que assegura el canvi a Espanya és el vot socialista”, i va reiterar que l’encaix de Catalunya a Espanya s’ha de resoldre amb la renovació del pacte constitucional, “l’únic camí que permet tendir ponts”.