Els millors consells per tenir la casa ben fresca a l’estiu

Reinventa els teus espais i gaudeix-ne al màxim aquest estiu!

5 de juny de 2024

L’estiu comporta dies i nits calorosos, i mantenir la casa fresca es converteix en una prioritat. Afortunadament, existeixen diverses formes intel·ligents i efectives de mantenir una temperatura agradable a la llar utilitzant els electrodomèstics de manera eficient.
En aquest article, et presentarem 10 consells per a mantenir la casa fresca durant l’estiu.

 1. ventiladors

Els ventiladors són aliats essencials a l’estiu. Situa ventiladors de sostre a les habitacions per ajudar a circular l’aire de manera uniforme. A més, col·loca ventiladors portàtils prop de les finestres per a treure l’aire calent i atreure la brisa fresca de l’exterior. Combinar tots dos tipus de ventiladors et permetrà maximitzar l’eficiència energètica i mantenir un ambient fresc.

 1. aprofita la nit!

Durant les nits, la temperatura sol disminuir. Aprofita aquesta circumstància apagant l’aire condicionat i obrint les finestres. Col·loca ventiladors en les obertures per ajudar a expulsar l’aire calent i permetre que l’aire fresc entri a la teva llar.

 1. ús intel·ligent

Alguns electrodomèstics, com la rentadora, assecadora i rentavaixella, generen calor quan estan en funcionament. Usa aquests aparells durant les hores més fresques del dia o espera fins a la nit per evitar que augmentin la temperatura interior.

 1. filtre de l’aire condicionat ben net

Un filtre brut redueix l’eficiència de l’aire condicionat. Neteja o canvia el filtre regularment, almenys una vegada al mes, per a assegurar-te que l’aire condicionat funcioni de manera òptima i mantingui la casa fresca sense un consum excessiu d’energia.

 1. temperatura correcta de l’aire condicionat

Regula la temperatura de l’aire condicionat a un nivell òptim, al voltant de 24-26 graus. Una configuració extremadament baixa no refredarà la casa més ràpid, però sí que augmentarà la teva factura d’electricitat. A més, utilitza el mode “auto” perquè l’aire condicionat s’apagui automàticament quan arribi a la temperatura desitjada.

 1. cortines i persianes

Mantingues les cortines i persianes tancades durant el dia per a bloquejar l’entrada directa del sol, reduint així la calor que entra a la teva llar. Opta por cortines de color clar o reflectors per a minimitzar l’absorció de calor.

 1. electrodomèstics eficients

Quan arribi el moment de reemplaçar els teus electrodomèstics, busca aquells que tinguin una alta qualificació d’eficiència energètica.
Els aparells moderns estan dissenyats per a consumir menys energia i generar menys calor.

 1. desconnecta electrodomèstics

Fins i tot en mode d’espera, molts electrodomèstics segueixen consumint energia i emetent calor. Desconnecta’ls quan no estiguin en ús per evitar que contribueixin a l’augment de la temperatura ambient.

 1. cuina a l’aire lliure

Evita cuinar amb electrodomèstics interns durant el dia, com ara el forn. Opta por utilitzar la graella a l’aire lliure o preparar menjars freds, la qual cosa evitarà agregar més calor a casa.

 1. deshumificador

La humitat pot fer que l’ambient es faci més pesat i calorós. Un deshumidificador pot ajudar a reduir l’excés d’humitat a l’aire, la qual cosa et permetrà sentir-te més còmode sense haver de baixar dràsticament la temperatura de l’aire condicionat.
En definitiva, mantenir la casa fresca durant l’estiu no ha de ser un desafiament aclaparador. Utilitzant els teus electrodomèstics de manera intel·ligent i eficient, pots aconseguir un ambient agradable i còmode sense un despesa excessiva d’energia.

PLUS: CONSELLS ADDICIONALS EN DECORACIÓ

 • Paleta de colors estiuenca: Tria colors clars i frescos com el blanc, beix, blau cel o verd menta per a parets, mobles i tèxtils, els quals reflecteixen la llum i disminueixen la sensació de calor.
 • Materials naturals: Opta per materials com el lli, el cotó i la fusta. Aquests materials no només són ecològics, sinó que també afegeixen un toc fresc i xic a qualsevol espai.
 • Verd i més verd: Incorpora plantes i flors en la teva decoració. A més de purificar l’aire, aporten un toc de vitalitat i frescor a qualsevol racó.
 • Tèxtils lleugers: Canvia les mantes pesades per opcions més lleugeres. Cortines i catifes fetes de materials transpirables com el bambú o el cotó faran que la teva llar se senti més fresca.
 • Il·luminació suau: Utilitza llums de peu o espelmes per crear una atmosfera relaxant i acollidora durant les nits d’estiu.
 • Acondicia els teus exteriors: Si comptes amb pati o terrassa, és el moment de convertir-lo en el teu racó favorit per relaxar-te o rebre els teus amics.
  Preparar la teva llar per a l’estiu és més que una necessitat; és una oportunitat per reinventar el teu espai i gaudir al màxim la temporada més càlida de l’any.
  Implementa aquests consells i no només tindràs una llar més fresca i acollidora, sinó que també podràs crear records inoblidables en un ambient perfectament condicionat.
  Que tinguis un estiu refrescant!
Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta