La MICOD forma sobre gènere estudiants d’Educació Infantil

0

Per segon any consecutiu, el programa coeducatiu de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) arriba a l’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació Infantil de l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada, en una formació de 10 hores sobre el gènere i la socialització del gènere des dels 0 fins als 6 anys.

Els primers anys de vida són un moment clau en el desenvolupament de la identitat dels infants, on es realitzen una gran quantitat d’aprenentatges, experimentacions i desenvolupament de capacitats bàsiques com viure i conviure en societat. El rol dels educadors és clau en aquest procés i comporta una gran responsabilitat. En aquesta formació, a partir d’una revisió personal, s’aprèn a identificar els valors i normes relacionades amb el gènere que transmetem als infants de forma inconscient. També s’adquireixen eines i recursos que ajuden a tenir una pràctica coeducativa respectuosa amb el procés de cada infant.

Amb la formació es pretén comprendre el funcionament del sistema sexe-gènere i ser capaç de detectar estereotips i desigualtats de gènere presents a la societat que afecten a nenes i nens a través dels valors transmesos a la família, l’escola i altres agents socialitzadors. Es busca també identificar prejudicis, creences, valors i comportaments estereotipats adquirits en la pròpia socialització de gènere i desenvolupar estratègies coeducatives. La formació la realitza l’Associació Candela i és coordinada pel Programa d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena.