Més oferta que mai per passar la revetlla de Sant Joan a Igualada

215

Igualada tindrà demà més oferta que mai per viure la revetlla de Sant Joan prop de casa. L’habitual arribada de la Flama del Canigó anirà acompanyada de dos correfocs, i de tres propostes diferents de revetlles amb ball, una d’elles completament gratuïta, i fins altes hores de la matinada.

Flama del Canigó
Al voltant de les 20h, arribarà a la Plaça de l’Ajuntament la Flama del Canigó, portada novament en relleus per desenes d’atletes i escolars des de la Catalunya Nord fins a la capital de l’Anoia. En un escenari instal·lat davant el consistori es farà l’encesa del peveter, es donarà lectura al manifest de la diada i les entitats i els representants dels municipis encendran les torxes i s’enduran arreu de la comarca el foc de Sant Joan per encendre les seves fogueres.

A continuació, se celebraran dos correfocs. El Correfoc Petit, a les 21h i organitzat pels Petits Mal Llamp i els Petits Diables d’Igualada, i el Correfoc Gran, a les 22h i amb la participació dels Diables d’Igualada, Pixapòlvora i Mal Llamp d’Igualada.

Revetlles en tres espais
L’Ateneu, en col·laboració amb el Cafè de l’Ateneu i L’Acústic, proposa una revetlla per viure en família: primer, un sopar a partir de les 20h i, a continuació, a les 23h, música a l’aire lliure que repassarà grans èxits des dels anys ’70 fins l’actualitat. També hi haurà un espai, el Jardí Prohibit, en què els més petits trobaran jocs i activitats preparades per animadors. Els tiquets per al sopar -20€- es poden comptar anticipadament al Cafè de l’Ateneu. Per al ball es podran comprar la mateixa nit -10€-. Estarà prohibit tirar petards a l’interior del recinte.

L’antic Escorxador acollirà, per tercer any consecutiu, la Revetlla Tradicional, coordinada per l’Associació de Gent Gran de la ciutat. A les 20:30h s’hi oferirà un sopar, que tindrà l’ambientació típica d’aquesta celebració i, posteriorment, hi actuarà l’orquestra Rosaleda. Els tiquets es poden adquirir prèviament al local de l’associació, al Casal del Passeig Verdaguer. El preu de sopar i ball és de 28€, però si només es vol ballar, serà de 8€ anticipada i 10€ la mateixa nit.

La Rambla Sant Isidre serà, finalment, l’escenari de la revetlla més jove, una iniciativa gratuïta i organitzada pel Casal Popular El Foment. A les 21h, tornen els Foguerons de Sant Joan: aquells que desitgin sopar a la fresca i al centre de la ciutat, podran preparar el seu menjar a les brases que s’hauran encès amb el foc del Canigó. Hi haurà servei de barbacoa, taules i cadires a disposició de tothom que ho desitgi. I, a les 23:30h, serà el moment del concert, amb el mestissatge llatinocatalà de La Mulata i, tot seguit, una sessió de punxa-discs a càrrec de PD EFa.

Igualadins al cim del Canigó
El passat cap de setmana del 16-17 de juny una representació de l’entitat de la Flama del Canigó d’Igualada va participar en l’aplec que es realitza davant del refugi de Cortalets a dalt del massís del Canigó. En total una trentena d’igualadines i igualadins participaren d’aquesta activitat per gaudir d’uns dies de tranquil·litat i de reivindicació dels Països Catalans a les vigílies de l’esperada revetlla de Sant Joan.

L’aplec del Canigó serveix bàsicament perquè joves i no tan joves de tot el territori de parla catalana pugin dalt del cim, a la Pica del Canigó (2.784m) per portar els feixets de branquillons (portats d’arreu del nostre país) amb els quals s’encendrà la foguera la nit del 22-23 dalt de la Pica del Canigó, que servirà per regenerar la flama guardada tot l’any al Castellet de Perpinyà i posteriorment encendre totes les fogueres de Sant Joan del nostre país.