Un mes de juliol ple de teatre a Piera

13

Continuen els actes de celebració del centenari del Grup de Teatre de Ca n’Aguilera i durant els propers dies s’oferiran tres actuacions que aniran a càrrec de diversos grups de l’entitat. El proper dissabte dia 8 de juliol tots els pierencs i pierenques podran gaudir de la Festa dels més grans i més petits del Grup de Teatre de Ca n’Aguilera que se celebrarà a partir de les 22 hores al Teatre El Jardí. Hi actuaran el grup de veterans, format per Josep Sampere i Mercè Maresma, i el grup infantil. Els primers interpretaran fragments de La Dida mentre que els més petits representaran dues obres: El malalt imaginari, de Molière, adaptada per Jordi Voltes, i En Joan silenci, de Miquel Martí i Pol, adaptada per Joan Gallart.

La celebració, aquest 2017, del centenari compta amb un ampli programa d’activitats. Durant el mes de juliol, el grup de teatre sènior, sota la direcció d’Antoni Escudero, oferirà l’obra Dissabte, diumenge, dilluns, d’Eduardo De Filippo. Serà a les 21.30 hores també al Teatre El Jardí. 

Totes les representacions tenen un preu per entrada de 10 euros. Els actes continuaran al mes de setembre amb més actuacions i amb una trobada de professionals que comptarà amb els actors pierencs Elisabet Vallès i Jacob Torres. El fi de festa serà el dia 8 d’octubre quan es farà un dinar de germanor.

El grup de teatre de Ca n’Aguilera és una entitat amb una gran tradició i de la qual han format part avis, pares i fills. Els inicis daten de l’any 1917, quan un grup de pierencs i pierenques van decidir convertir-se en actors i actrius i organitzar representacions en diversos espais del nucli de Ca n’Aguilera, com el col•legi, la sala, l’església i la plaça, el corraló i el teatre del jardí, on se centren els principals actes de commemoració del centenari. L’entitat ha anat creixent amb el pas dels anys, i els 19 joves que hi formaven part fa 25 anys, ara, han passat a ser prop d’una seixantena de persones d’edats diverses, des de nens a gent gran.