Més d'un miler de persones a l'acte central de Junts pel Sí a Igualada, amb Carme Forcadell
M

23 de setembre de 2015

IMG_4977.JPG

Carme Forcadell, número 2 de la llista de Junts pel Sí, ha qualificat de “modèlic” el procés català i ha assegurat que “hem guanyat la batalla de la democràcia, el món sap què fem i Catalunya ha estat un exemple de com fer les coses”. En aquest sentit, Forcadell ha subratllat que el 27S anem a fer el referèndum que no ens han deixat fer” i ha encoratjat els assistents a aprofitar els darrers dies de campanya per convèncer els indecisos. “Si el 27S guanyem amb un mandat democràtic clar ningú ens aturarà”, ha continuat, “en democràcia, al segle XXI, no hi ha cap força que pugui aturar la voluntat d’un poble, no importa el que diguin els bancs, l’Estat espanyol, els ministres o la conferencia episcopal, l’únic que importa és el que decideixi el poble de Catalunya el 27S”.

Forcadell ha reiterat que “el nostre està sent un procés modèlic” i que “no hi ha cap president d’Estat democràtic que ens hagi dit que no tenim dret a decidir el nostre futur, només el president de l’estat espanyol”. La número 2 de la llista de Junts pel Sí ha assenyalat que “hi ha moltes persones que els fa l’efecte que si voten independència estan traint els seus orígens i la seva identitat”. “No cal renunciar a res, volem un país sense renuncies, no demanarem a ningú que renunciï a la seva identitat perquè a nosaltres ens ho han fet durant molts anys; respectarem les identitats de tothom, que se sentin com vulguin, que parlin com vulguin, però que comparteixin aquest país millor que construirem”.

Marta Rovira, número 9 de la candidatura, ha afirmat que les declaracions dels darrers dies i el discurs de la por “són el joc dels disbarats” i ha alertat a aquells que encara creuen “en cants de sirenes” provinents de l’Estat que “no ens expliquin sopars de duro”. “No podem esperar 15 o 20 anys més perquè el mentrestant ens condemna a viure en un Estat que ens gira de forma permanent i sistemàtica l’esquena”, ha afirmat Rovira qui ha posat com exemple d’actuacions de l’Estat que haguem de pagar “una de les factures de la llum més cares d’Europa o que es decideix rescatar bancs i ens amenaça amb el corralito”. Rovira ha remarcat que “ningú ha posat en dubte que el 27S farem el referèndum que no ens han deixat fer” i que “tenim tota la legitimitat democràtica del món i aquest 27S exercirem el dret a decidir”.

Jordi Turull, número 10 de la candidatura, ha destacat que “mentre nosaltres oferim democràcia, urnes i paperetes, hem trobat un Estat que només ofereix querelles, fiscals i tricornis”. En aquest sentit, ha recordat que “ també van dir que no hi hauria urnes i n’hi va haver, i ara diuen que el 27 no votarem per la independència i ho farem”. Turull ha assegurat que fan el discurs de la por perquè són ells els que tenen por i ha qualificat d’immoral que s’utilitzin les pensions. “Les pensions són un dret individual que les persones s’han guanyat treballant, els que cobreu pensions la teniu garantida, tots els estudis diuen que podem mantenir les actuals i fins i tot millorar-les”.

Alba Vergés, número 23 de la candidatura, ha destacat que el 27S decidim “si tornar a estar sotmesos a aquells que només saben amenaçar o que continuem endavant amb les urnes plenes de Sí de dignitat i esperança”. Maria Senserrich, número 29 de la candidatura, ha exposat que “ara no hi ha excuses, no podem defallir ni hem de tenir por” i ha afegit que “les lleis no poden ser les cadenes del nostres somnis i el nostre somni de llibertat no hi ha cap llei que el pari”.

Finalment, Marc Castells, alcalde d’Igualada ha destacat que “avui ens unim gent de perfils ideològics molt diferents però amb un objectiu comú: volem que el nostre país sigui millor pels nostres fills i els nostres nets”. “El futur és nostre”, ha reblat. L’acte ha estat presentat per l’actor Joan Valentí.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?