4.1 C
Igualada
Dilluns, gener 18, 2021

Més de 800 persones gaudeixen amb les entitats al ‘Viu la tapa’

Viu la tapa 2016 30La festa “Viu la tapa” ha tornat a repetir l’èxit d’edicions anteriors. Malgrat que el temps no va acompanyar i la festa es va haver de traslladar a Can Papasseit, l’afluència de públic no va decebre l’organització. Tot el contrari, ja que van aplegar persones que assistien per primera vegada i que van valorar el canvi d’ubicació. Les xifres de la festa també han estat ben valorades: les 9 entitats que van participar van fer un total de 2.750 tapes (200 més que l’any passat). Des de Cultura calculen que més de 800 persones van tastar les elaboracions culinàries.

 

Davant l’amenaça de pluja, a dos quarts de cinc de la tarda, Cultura va decidir traslladar la festa a Can Papasseit. La regidora Meritxell Humbert, ha agraït la tasca eficient i ràpida de la brigada municipal que va aconseguir fer el trasllat de tot el muntatge i que la festa comencés puntual. El canvi d’emplaçament no va perjudicar l’afluència de públic. Ben al contrari, explica Humbert, ja que “hi va haver persones que van valorar la proximitat, amb la qual cosa la festa va sumar públic nou”.

Les entitats van tornar a ser l’ànima d’aquesta festa i és per això que Humbert assegura que sempre les tindran en compte davant de la proposta de qualsevol canvi, ja sigui relacionat amb la ubicació o altres aspectes que tinguin a veure amb el funcionament.

També les entitats es mostraven satisfetes al final d’aquesta edició del “Viu la tapa”. Van decidir instal·lar les paradetes a fora, a la plaça de Can Papasseit, mentre que a dins es col·locaven les taules i cadires per sopar i que el públic pogués gaudir de l’actuació del grup “Accidentally” que van crear força ambient amb una selecció de música molt animada.

Cap de les entitats, doncs, es va fer enrere i totes van oferir tal i com havien anunciat, tapes molt diverses. Com expressen des de Cultura, cadascuna, amb el seu toc particular, aporta qualitat i això es nota a l’hora de triar, perquè no n’hi ha una millor que l’altre, totes són diferents i n’hi ha per a tots els gustos.

Lacetanis va oferir pa amb pernil i formatge i un gotet de vi; l’Esbart Dansaire, la típica botifarra amb pa amb tomàquet i allioli; la Unión Cultural Extremeña Anoia, callos, pruebas, entrepanets…; l’Associació del Camp del Rei, banderguesa i hot-dog; el CC Casa de Andalucía, seitons, calamars i rebujito; els Amigos Belmezanos, salmorejo, pinxo de formatge, raïm, codony i got de vi; Tatanka, va apostar pel dolç amb els pastissos; l’Associació de Germanor, raviolis tricolor, calamars i patates fregides, i la Peña Bètica, aletes de pollastre i pinxo de fruita. Aquesta última entitat, la Peña Bética s’estrenava a la festa i des de l’organització afirmen que s’ho van passar tan bé, que l’any que ve, ja han anunciat que repetiran!

La regidora Meritxell Humbert encoratja a altres entitats del municipi a sumar-se a l’activitat perquè com diu, aquesta cita esdevé també un espai de trobada, per compartir la feina i per conèixer-se una mica millor entre totes. També ha tingut paraules d’agraïment per a la tasca de totes les persones que fan possible el Viu la tapa: les entitats, la comissió de festes, la brigada i les tècniques de Cultura. I evidentment al públic, per tornar a confiar en aquesta activitat.

També creu que s’ha d’aprendre dels incidents, encara que siguin aïllats. És per això que buscaran una fórmula per evitar molèsties si quan una persona arriba no troba les tapes que esperaven, perquè ja s’han esgotat. Fins ara cal dir que la compra dels tiquets mai no ha estat nominativa i per tant es venen tiquets mentre queden existències.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova del Camí promou el primer Premi de Narrativa breu

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova del Camí juntament amb la Biblioteca de Vilanova del Camí, convoca el primer Premi de Narrativa...

Un projecte anoienc aconsegueix l’aprofitament del pèl animal per a adob

L’empresa igualadina de fertilitzants pel sector agrícola Labin, amb la col·laboració del clúster de la pell, Leather Cluster Barcelona, ha portat a terme un...

Una mica d’història de l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada

La festa dels Tres Tombs a Igualada és una mostra viva de la importància de les celebracions de Sant Antoni en el conjunt...

L’atur a l’Anoia puja dos punts en un any, però la pandèmia fa perdre 10.000 contractes

Les dades de desocupació que ens ha deixat el 2020 no són bones. Podrien ser pitjors, certament, però no són per alegrar-se i conviden...

La Xarxa programa ‘Klé’, un espectacle de teatre visual a l’Ateneu

El proper diumenge dia 17 de gener, a ¼ d’1 del migdia el grup Xarxa Igualada ha organitzat una representació de l’espectacle Klé, un...
Compartir