12.2 C
Igualada
Diumenge, maig 9, 2021

Més de 800 persones gaudeixen amb les entitats al ‘Viu la tapa’

Viu la tapa 2016 30La festa “Viu la tapa” ha tornat a repetir l’èxit d’edicions anteriors. Malgrat que el temps no va acompanyar i la festa es va haver de traslladar a Can Papasseit, l’afluència de públic no va decebre l’organització. Tot el contrari, ja que van aplegar persones que assistien per primera vegada i que van valorar el canvi d’ubicació. Les xifres de la festa també han estat ben valorades: les 9 entitats que van participar van fer un total de 2.750 tapes (200 més que l’any passat). Des de Cultura calculen que més de 800 persones van tastar les elaboracions culinàries.

 

Davant l’amenaça de pluja, a dos quarts de cinc de la tarda, Cultura va decidir traslladar la festa a Can Papasseit. La regidora Meritxell Humbert, ha agraït la tasca eficient i ràpida de la brigada municipal que va aconseguir fer el trasllat de tot el muntatge i que la festa comencés puntual. El canvi d’emplaçament no va perjudicar l’afluència de públic. Ben al contrari, explica Humbert, ja que “hi va haver persones que van valorar la proximitat, amb la qual cosa la festa va sumar públic nou”.

Les entitats van tornar a ser l’ànima d’aquesta festa i és per això que Humbert assegura que sempre les tindran en compte davant de la proposta de qualsevol canvi, ja sigui relacionat amb la ubicació o altres aspectes que tinguin a veure amb el funcionament.

També les entitats es mostraven satisfetes al final d’aquesta edició del “Viu la tapa”. Van decidir instal·lar les paradetes a fora, a la plaça de Can Papasseit, mentre que a dins es col·locaven les taules i cadires per sopar i que el públic pogués gaudir de l’actuació del grup “Accidentally” que van crear força ambient amb una selecció de música molt animada.

Cap de les entitats, doncs, es va fer enrere i totes van oferir tal i com havien anunciat, tapes molt diverses. Com expressen des de Cultura, cadascuna, amb el seu toc particular, aporta qualitat i això es nota a l’hora de triar, perquè no n’hi ha una millor que l’altre, totes són diferents i n’hi ha per a tots els gustos.

Lacetanis va oferir pa amb pernil i formatge i un gotet de vi; l’Esbart Dansaire, la típica botifarra amb pa amb tomàquet i allioli; la Unión Cultural Extremeña Anoia, callos, pruebas, entrepanets…; l’Associació del Camp del Rei, banderguesa i hot-dog; el CC Casa de Andalucía, seitons, calamars i rebujito; els Amigos Belmezanos, salmorejo, pinxo de formatge, raïm, codony i got de vi; Tatanka, va apostar pel dolç amb els pastissos; l’Associació de Germanor, raviolis tricolor, calamars i patates fregides, i la Peña Bètica, aletes de pollastre i pinxo de fruita. Aquesta última entitat, la Peña Bética s’estrenava a la festa i des de l’organització afirmen que s’ho van passar tan bé, que l’any que ve, ja han anunciat que repetiran!

La regidora Meritxell Humbert encoratja a altres entitats del municipi a sumar-se a l’activitat perquè com diu, aquesta cita esdevé també un espai de trobada, per compartir la feina i per conèixer-se una mica millor entre totes. També ha tingut paraules d’agraïment per a la tasca de totes les persones que fan possible el Viu la tapa: les entitats, la comissió de festes, la brigada i les tècniques de Cultura. I evidentment al públic, per tornar a confiar en aquesta activitat.

També creu que s’ha d’aprendre dels incidents, encara que siguin aïllats. És per això que buscaran una fórmula per evitar molèsties si quan una persona arriba no troba les tapes que esperaven, perquè ja s’han esgotat. Fins ara cal dir que la compra dels tiquets mai no ha estat nominativa i per tant es venen tiquets mentre queden existències.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’hort d’Àuria obre la venda al públic

La Fundació Àuria obre la venda de productes de l’hort a la ciutadania després d’obtenir la certificació de venda de proximitat per part de...

El Centre de Dia Montserrat introdueix la teràpia Snoezelen

En els darrers mesos el Centre de dia Montserrat ha introduït una nova teràpia per a les persones grans que atén, que consisteix l’aplicació...

Poble Actiu: “Ara com ara la intenció és que Poble Actiu continuï”

Pots llegir la primera part de l'entrevista clicant aquí Neus Carles i Pau Ortínez són els regidors de Poble Actiu, formació vinculada a la CUP....

Racons de l’Anoia: Castellolí

El terme municipal de Castellolí té 25,25km2 i està situat al sector de llevant de la Conca d’Òdena en una vall que excava la...

El porta a porta a Calaf començarà el 25 de maig

El 25 de maig és la data triada per l’Ajuntament de Calaf per realitzar el canvi en el model de recollida de residus. La...
Compartir