Més de 50 poblacions participen a la Trobada Nacional dels Tres Tombs

10 de maig de 2022

El passat diumenge 8 de maig Igualada va ser l’escenari de la 25ena Trobada Nacional dels Tres Tombs, que va donar per finalitzada la temporada traginera i que fou organitzada per la Federació Catalana dels Tres Tombs conjuntament amb l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada.

Fou una jornada assolellada en què va transcórrer tot amb èxit, on van desfilar i col·laborar-hi més de 50 poblacions procedents d’arreu del país amb les seves banderes, que van omplir els carrers del recorregut, amb una vuitantena de carros i carruatges i gairebé 300 èquids dels quals 28 anaven muntats.

La jornada va ser possible també gràcies a la tasca i col·laboració de la seixantena de voluntaris i voluntàries que es van mobilitzar i van oferir el seu suport, ja sigui preparant i oferint un total aproximat d’uns 600 esmorzars per a tots els participants, acompanyant a les poblacions foranes, vetllant diferents trams del recorregut, etc. Des l’organització, i un cop més, volen fer arribar un sentit agraïment a tot el voluntariat.

Mossèn Pasqual va realitzar la típica benedicció a les cavalleries i també es presentava les poblacions i feia una breu descripció dels carros i carruatges i de les seves càrregues per al públic assistent de la zona.

La desfilada va finalitzar al Parc Central, en el mateix punt on es va iniciar i es van concentrar tots els assistents. Acte seguit es va celebrar un dinar de germanor per a tots els participants, amb els parlaments oportuns i així tancar amb èxit la jornada i la temporada.

Properament tindrà lloc el 42è Concurs Fotogràfic sota el lema “Típics Tres Tombs 2022”, que s’organitza des de l’Antic Gremi de Traginers amb la col·laboració de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada. En aquesta ocasió i de forma excepcional, tots els participants podran presentar fotografies de les dues efemèrides: dels Tres Tombs celebrats el passat gener o de la Trobada Nacional realitzada aquest passat 8 de maig. El termini de tramesa de les obres finalitza el 16 de juny. Podeu consultar les bases del concurs a la web del Gremi

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta