9.1 C
Igualada
Dijous, desembre 1, 2022

Més de 600 signatures ja recollides en la campanya del cinema a l’Ateneu Igualadí

IMG_4342.JPG

Més de 600 persones ja han donat suport al manifest “…i si vols, tindrem cinema a l’Ateneu”, campanya que han engegat l’Ateneu Igualadí i Igualada Comerç per aconseguir una de les metes més anhelades pel món de la cultura igualadina: recuperar una sala de cinema per Igualada. La campanya va arriba al seu punt àlgid la Diada de Sant Jordi, quan l’actriu Lloll Bertran va llegir, a les 7 de la tarda, el manifest. La recollida de firmes és l’element clau, i estarà oberta tot el mes l’abril.

MANIFEST

Des del 16 de gener de 2014, Igualada no disposa de cap sala de cinema. Per aquest motiu, els sota signants manifestem:

Que Igualada és ciutat capital de comarca i la manca de cinemes és un fet que la ciutat no es mereix i cal canviar-ho.
Que el cinema és un dinamitzador econòmic i no disposar d’aquest servei provoca l’empobriment de la ciutat i la diàspora de famílies que busquen aquests serveis en altres ciutats i comarques.
Que el cinema forma part de la nostra societat contemporània i una mostra d’això és que Igualada havia arribat a tenir diverses sales durant molts anys.
Que el cinema familiar és un incentiu per als igualadins, però també per a la comarca.
Que malgrat els hàbits de consum de cinema hagin canviat, hi ha un clar sector de població que segueix utilitzant les sales de cinema per a gaudir de les pel·lícules que són del seu interès.
Que les noves tecnologies, encara que impacten en els hàbits de consum, també permeten una major flexibilitat i accessibilitat a pel·lícules i oferir un millor servei a l’espectador.
Que la relació d’Igualada amb la cultura audiovisual és dilatada: ha estat la seu de festivals com el de Cinema Amateur, el Microcurt o el Zoom, acull la Plataforma Audiovisual de la UNESCO i els més cinèfils organitzen diverses projeccions a través del Cine Club i el cicle Pantalla Oberta.

i VOLEM:

Un cinema perquè és una oferta cultural i d’oci necessària per a la ciutat.
Un cinema perquè és un espai públic de relació social.
Un cinema perquè és un atractor de visitants i beneficia el comerç i l’economia local.
Un cinema d’estrenes i que aposti per les versions originals.
Un cinema al centre de la ciutat perquè estarà integrat a la trama urbana.
Un cinema a l’Ateneu perquè:
l’Ateneu ofereix un espai ja construït.
l’Ateneu està al centre de la ciutat.
l’Ateneu té una llarga trajectòria en la programació (35 anys de Cine Club, 13 de ZOOM i 6 de Pantalla Oberta), tant en temps com en diversitat.
l’Ateneu proposa un model de cinema adequat en dimensió per a la demanda actual.

I perquè consti a tots els efectes i pugui ser presentat aquest manifest a les empreses, organitzacions i institucions públiques i privades que tinguin interès en fer realitat aquest somni, signem aquest manifest voluntàriament i lliurement.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada, Vilanova i Montbui inicien un estudi per augmentar l’aprofitament de l’aigua freàtica

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, l’alcaldessa de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i l’alcalde de Montbui, Jesús Miguel "Schummi" Juárez, han presentat, aquest dimecres, l’inici...

“El Yoyas”, en busca i captura després de no ingressar voluntàriament a la presó

El vilanoví Carlos Navarro, més conegut com "el Yoyas" després de passar pel programa de Telecinco Gran Hermano, es troba en busca i captura...

Aquest divendres torna la Fira de Nadal d’Igualada

Aquest cap de setmana torna la tradicional Fira de Nadal en casetes de fusta organitzada per Fira d’Igualada i la Comissió de festes del...

Igualada impulsa un projecte per fer 12 pisos de protecció oficial a l’antiga fàbrica Depunt

L’Ajuntament d’Igualada ha rebut una subvenció de 600.000€ dels fons europeus Next Generation per impulsar una promoció d’habitatges de protecció oficial a l’edifici de...

La justícia desestima el recurs de l’exalcalde de Cabrera condemnat per prevaricació

L'Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs d'apel·lació del que va ser alcalde de Cabrera d'Anoia, Jaume Gorrea, condemnat a 4 anys d'inhabilitació especial...
Compartir