24.3 C
Igualada
Dimarts, maig 30, 2023

Més de 1.500 persones passen per la Fira de l’Ensenyament d’Igualada

Més de 1.500 persones han assistit a la Fira de l’ensenyament d’Igualada en la seva onzena edició, que es va celebrar els dies 23 i 24 de març al recinte firal de l’Escorxador. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada, va aplegar l’oferta formativa d’universitats, escoles superiors i escoles, públiques i privades, que van poder donar a conèixer tota l’oferta formativa als joves, famílies i totes aquelles persones que tenen interès en formar-se.

En aquesta edició s’ha incrementat el nombre d’expositors d’universitats i centres d’estudis superiors, arribant a un total de quaranta. En altres espais de la fira també s’hi ha aplegat instituts, que han exposat la seva oferta d’ensenyaments reglats, de cicles formatius o de programes de formació i inserció. A més també hi han tingut estands altres centres a la mateixa ciutat i cossos de seguretat i emergències, com ara els Mossos d’Esquadra, els Agents Rurals o els Bombers de la Generalitat de Catalunya. La fira també ha tingut un caire més inclusiu, amb la presència del Grup Àuria que ha ofertat programes de formació adaptada.

Els visitants hi van trobar estands informatius però també assessorament personalitzat. La fira ha destinat un espai al Punt d’Orientació, format per un equip de professionals de l’orientació dels tres dispositius municipals existents: Ig-Nova Ocupació, La Kaserna i el Servei d’Orientació Educativa de l’Ajuntament d’Igualada i que va atendre un total de 872 persones.

A més dels expositors i del Punt d’Orientació, joves i famílies també van poder participar en dues xerrades informatives gratuïtes. Dues es van celebrar el dijous, una adreçada a estudiants i sota el títol “Motius per continuar estudiant” i “Itineraris educatius després de l’ESO i paper clau de les famílies”, adreçada a famílies.

El divendres 24 de març, les autoritats de la ciutat van fer una visita institucional a la fira, que va comptar amb la presència de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; la regidora d’Ensenyament, Patrícia Illa; la regidora d’Universitats, Carlota Carner; i el regidor de Promoció de la Ciutat, Miquel Vives. En els seus parlaments, Castells, va posar en valor la Fira de l’Ensenyament d’Igualada “els joves troben una allau d’informació important quan han de decidir què estudiar a partir d’ara i amb aquesta realitat immersiva poden conèixer i valorar diverses opcions amb tranquil·litat i al seu ritme”.

La Fira, que estava oberta a tota la ciutat, va especialment adreçada als joves estudiants d’entre 15 i 16 anys que tot just s’acaben de treure el títol de secundària i que es troben davant la necessitat de decidir com encarar la seva formació educativa a partir d’ara. Es tracta d’un certamen molt útil per conèixer el detall dels diferents tipus d’estudis i és molt ben valorat tan pels joves com per les seves famílies, que també són visitants habituals de la fira.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Llibertat provisional per al detingut per una presumpta agressió sexual a Igualada

El jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha decretat llibertat provisional per a l'home de 38 anys acusat d'haver drogat i violat una dona a...

Enquesta: creus que hi haurà grans canvis al teu municipis després de les eleccions?

Després de dues setmana de campanya electoral, el passat diumenge es van celebrar les eleccions municipals que van servir, en alguns casos escollir un...

El Mercat de la Masuca acull una exposició de fotografies del Gremi de Traginers

Fins al 21 de juny, el Mercat de la Masuca exhibirà una selecció especial de fotografies històriques de la història del Gremi de Traginers...

Últimes notícies