Més de 1.250 alumnes de l’Anoia participen al IX Premi Sambori Òmnium de narrativa

45

Imatge acte de lliurament

La novena edició del Premi Sambori Òmnium va tancar el passat dimecres 4 de febrer el termini per a la presentació de treballs. Enguany, la participació ha passat de cinc a nou centres educatius d’Igualada, Jorba i Piera. En total, doncs, han estat més de 1.250 alumnes, de primer de primària a segon de batxillerat, els que han participat al Premi, dels quals s’han seleccionat una seixantena d’obres que seran valorades pel jurat. En total, a la demarcació Penedès-Garraf-Anoia, hi han participat 3.770 alumnes, 1.990 de l’Alt Penedès, 1.250 de l’Anoia, 470 del Garraf i 50 del Baix Penedès.

El Premi Sambori Òmnium és un premi de narrativa en català dirigit als centres educatiu de tots els Països Catalans i que té com a objectius promoure la participació en un projecte comú d’alumnes i centres de totes les terres de parla catalana. L’objectiu també és difondre l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació i la creativitat. La darrera edició, el 2014, va comptar amb més de 100.000 participants, fet que el converteix en el Premi literari amb més participants d’Europa.

El 19 de març, acte de lliurament a Sant Sadurní

Els guanyadors de la demarcació Penedès – Garraf – Anoia es coneixeran el proper dijous 19 de març, en un acte de lliurament dels novens Premis Sambori que es farà al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní d’Anoia. Els alumnes, les famílies i els centres educatius, a banda d’assistir a aquesta festa del món de l’educació, també podran visitar aquest recinte museístic del cava gràcies a la col·laboració que ha ofert l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia amb Òmnium Cultural. Aquelles persones que vulguin fer aquesta visita s’han d’inscriure prèviament a altpenedes@omnium.cat ja que les places són limitades. A més, a partir de les 6 de la tarda, tots els que ho vulguin podran degustar un exquisit berenar i visitar l’Espai Xocolata de Xocolates Simón Coll.