Més de 550 curts inscrits al III Rewind Festival de Vilanova del Camí

14

El III Festival de curtmetratges Rewind festival de Vilanova del Camí ha tancat el període de recepció de curts amb 552 obres inscrites de 42 països de 5 continents. El certamen organitzat per l’associació +Qcine, amb Javier Pérez-Vico i Raül Bocache al capdavant, ha doblat el nombre de curts presentats a l’edició anterior que van ser-ne 274. Els nominats es donaran a conèixer abans del 31 de gener.

Més del 60% dels curtmetratges presentats són de l’estat espanyol, seguits d’Alemanya i França. A banda de les propostes europees, també han arribat força projectes des del continent americà: Brasil, Mèxic, Argentina i també dels Estats Units.

A la Secció Oficial s’hi ha inscrit 198 curts, 53 a Òpera Prima, 32 a la Secció Paral·lela Micro-curts, 41 al Premi Iberoamericà, 52 a Animació i 126 a Parla Estrangera.

El Premi al Millor Curtmetratge de Parla Estrangera, és una novetat del III Rewind Festival, que els organitzadors han introduït donada la gran quantitat de curts que reben d’arreu del món. Amb aquest nou guardó, seran 16 els premis que lliurarà el Rewind a la seva tercera edició, que se celebrarà del 17 al 26 de març a Vilanova del Camí.

El director de ‘Barcelona, nit d’hivern’ i ‘El pregón’ i guanyador del Premi al Millor Curt de la primera edició, Dani de la Orden, formarà part del jurat d’aquesta tercera edició. Des d’aquest any, a més, el Rewind Festival forma part del Catalunya Film Festivals, que garanteix que se segueix un codi deontològic de bones pràctiques i de professionalitat tant pel que fa als creadors com pel públic.