Els Maristes d’Igualada es preocupen pel medi ambient i s’adhereixen a l’Escola Verda
E

gent passejant vademercat 2016 - La veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
1 de desembre de 2016

medi-ambient2-1Al col·legi Maristes Igualada ens preocupa el medi ambient i hem decidit convertir-nos en Escola Verda. Fa temps que recollim selectivament les deixalles que fem; tenim papereres per al plàstic, per al paper, per a l’orgànic i, també, per al rebuig. Quan anem d’excursió al bosc, intentem deixar-lo més net de com el trobem. Aprofitem els papers que no queden del tot plens. Utilitzem carmanyoles i boc’n’rolls per evitar l’ús del paper d’alumini. Participem en diferents activitats de reciclatge: Apilo XII, Claki… Ens agrada fer manualitats i joguines amb material reciclat que portem de casa o que tenim a l’escola. Des de l’any passat disposem d’horts urbans per a les classes on plantem i cuidem diferents hortalisses i, inclús, plantes aromàtiques. Entre d’altres accions.

Ens hem adonat que nosaltres podem fer molt per al medi ambient i la natura. Si tots posem el nostre granet de sorra el planeta Terra podrà somriure.

medi-ambient3El lema d’aquest any de l’escola és “200 i més, viu el somni”. Un dels nostres somnis és aquest: CUIDAR EL MEDI AMBIENT. Per aquest motiu vam celebrar la Festa de l’Escola Verda fa pocs dies. Van venir uns inflables en forma de contenidors de reciclatge, on a part de saltar havíem de classificar unes targetes amb dibuixos de diferents tipus de deixalles. Tots, des dels més petits de P2 fins als més grans de 4t ESO, vam tenir el dia ocupat. Els més grans fent jardineres amb pneumàtics, fent bancs per poder llegir ben còmodes a l’hora de l’apadrinament lector. Els mitjans i petits vam plantar plantes per a l’escola, per als passadissos, per als patis. També vam fer concurs de joguines reciclades i joguines per endur a casa. En tenim unes quantes d’exposades. En el projecte d’Innovació vam construir, també, amb material reciclat, l’escola que volem.

medi-ambient2-2La veritat és que vam passar una jornada molt distreta, amena i divertida. Vam aprendre moltes coses sobre el medi ambient, el nom de les plantes que vam plantar i com s’han de cuidar, quines són d’exterior i quines d’interior. La quantitat de coses xules que es poden construir amb materials que, normalment, llencem a les escombraries. Ara tenim un Decàleg Verd penjat a cada classe, hi ha deu normes que hem de complir tots fil per randa. Els Delegats Verds seran els encarregats de supervisar-ho, en tenim dos per classe des de P5 fins a 4t d’ESO, els vam escollir els alumnes a cada aula. Això és el principi d’una gran tasca que portarem a terme, on aprendrem i creixerem com a persones. El Comitè Verd tindrà molta feina perquè tots tenim moltes ganes i moltes propostes per fer.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?