Maria Dolors Genovès, premiada en els Premis de Comunicació No Sexista

272

La historiadora i periodista Maria Dolors Genovès, nascuda a Barcelona, però amb fortes arrels igualadines, ha estat premiada amb el Premi a la Trajectòria Professional, en el marc dels Premis de Comunicació No Sexista.

Genovès és ddctora en Humanitats i Comunicació per la URL. Llicenciada en Filosofia i Lletres (Història) i Ciències de la Informació (Periodisme) per la UAB i Filologia Catalana (Literatura) per la UB. Directora de documentals a TV3 (1992-2015). S’ha especialitzat en el documental d’investigació històrica i ha estat pionera en “la recuperació de la memòria” bo i transcendint significativament en la manera de reflexionar i entendre la realitat de Catalunya i de l’Estat espanyol.

El seu segell professional és la recerca contrastada i exhaustiva, presentada amb films i documentals de la talla de: Adéu, Espanya? (2010) o bé Hola, Europa! (2013), entre d’altres, referenciats a totes les bibliografies; uns documentals aquests, presentats, a propòsit dels diferents actes del Procés català, en diferents moments i amb una gran concurrència de públic a l’Ateneu igualadí.

Els Premis de Comunicació No Sexista
L’Associació de Dones Periodistes de Catalunya (Col·legi de Periodistes de Catalunya) porta vint-i-set anys lluitant per un periodisme no sexista que visibilitzi els sabers de les dones; que rescati de l’oblit referents femenins en tots el àmbits; que informi sense estereotips sobre la violència masclista i que situï les accions de les dones dins del marc de l’agenda comunicativa.