Maria Batet, al Gabriel Castellà: “Si als infants se’ls reconeixen les bones idees és més fàcil que en tinguin més”

4

La mestra, emprenedora i mare Maria Batet, especialitzada en entrenar l’habilitat creativa, va ser dijous passat a l’escola Gabriel Castellà d’Igualada per pronunciar-hi la conferència “Com educar els fills per fer-los més decidits? Podem entrenar la incertesa?”, convidada per l’AMPA del centre. Batet, davant d’un auditori d’allò més atent, va animar les famílies a donar confiança als seus fills i filles com a via per fomentar l’autoestima i estimular la creativitat. “Si se’ls reconeixen les bones idees és més fàcil que en vagin tenint més”, va assegurar. Així mateix, i pensant en les famílies que ja pateixen per l’etapa adolescent, els va avisar: “Tenim els adolescents que hem educat des de petits.”

Batet va captar l’interès tant de multitud de famílies de l’escola com del conjunt d’Igualada. A totes els va recordar que “els fills poden millorar sempre”, i que tot és qüestió de creure-s’ho i transmetre’ls-ho. “I sobretot, no hem de fer coses que els solucionin sempre els problemes. Hi ha massa tendència a fer d’hiperpares”, va alertar. En aquesta línia, va deixar clara la següent màxima: “Pare sobreprotector, fill desprotegit.”

Per tot plegat, Batet també va considerar que és clau l’ambient que els infants puguin tenir a casa. “Bones cares, a casa. L’entorn els influencia”, va alertar. “Que notin que compartiu el que els entusiasma”, hi va afegir. Un “entusiasme de les petites coses” que Batet exposa que està a l’abast de tothom: l’entusiasme d’un plat de macarrons, d’una excursió a la Tossa… “Feu-los viure l’entusiasme”, va exhortar al conjunt d’assistents, que van dedicar-li un llarg aplaudiment.