11.3 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

Cristina Roma
Cristina Roma
Periodista i correctora

Marc Tarrida: “Bollywood, Bombay, Barcelona és una tragicomèdia que ens aproxima al drama de la immigració”
M

Publicitat

Marc Tarrida és un actor igualadí i és un dels tres membres de Dúo Fàcil i Líquido Teatro -juntament amb Francesc Marginet i Abel Reyes- i ens ha fet cinc cèntims de l’obra que ens porten aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora.

Quin tipus d’obra podrem veure?
Nosaltres ens estem definint com treballar des de la tragicomèdia i des de l’extravagant, perquè quan barreges comèdia i drama trobem que l’espectacle pot ser molt més efectiu i molt més ric, essent com un reflex de la vida quotidiana. Quan el públic està relaxat perquè s’ho passa bé i els entres una idea o una reflexió, aquesta interpel·la molt més. Com que nosaltres treballem sempre des del joc, en l’espectacle es pot veure com som capaços de fer bromes serioses i aquelles coses serioses fer-les divertides.

A l’obra tracteu un tema molt actual, el de la immigració, des d’un punt de vista diferent. Com va sorgir la idea?
Va sorgir com sorgeixen les millor idees: en un bar. Després de portar als escenari l’obra Y me morí, que també vam presentar a l’Aurora, el nostre director ens va demanar de començar a treballar en un nou espectacle i va deixar anar la idea “Bollywood”. En un primer moment només hi vam veure aquest tipus de cinema de l’Índia, que és meravellós, ple de riquesa, música, ball i colors, ens va agradar i vam començar a investigar sobre la història de l’Índia, mitologia, costums, mode de viure. Vam començar a fer impros. Però per coses de la vida, el nostre director té un amic que es diu Palwinder Nijar, que és procedent de l’Índia i a més és ballarí professional de danses del seu país. Ell ens va començar a ensenyar ball i passos, i a part anaven fent les nostres impros. En conèixer més profundament el Palwinder vam veure que la seva història personal era molt interessant i molt actual i ens va fer el meravellós regal d’explicar-nos la seva vida, de deixar-nos-la una estona i poder-la mostrar dalt de l’escenari. Per tant, l’espectacle que veurem és basat en la vida del nostre company i de com s’ha sentit ell un cop arribat a Catalunya i de com nosaltres com a societat l’hem acollit.

A l’obra hi ha tres parts: la part que passa a Bombay, que és la part de la història dels tres personatges; la part Bollywood, que és la part dels somnis, la llum i les il·lusions; i la part Barcelona que és la nostra societat, estereotipada per dues iaies, una molt catalana i l’altra molt espanyola i com tractem el tema de la immigració.

El públic riurà, plorarà, farà les dues coses a l’hora…?
Crec que riuran moltíssim però que de tant en tant caurà alguna llàgrima i sobretot es reflexionarà. És un espectacle que interpel·la perquè tracta un tema que forma part del nostre dia a dia.

Tots tres actors canteu, balleu i actueu. Ha estat una feina difícil?
Per sobre de tot, és la feina que ens agrada. En aquesta obra bàsicament ballem i actuem i malgrat no ser uns grans ballarins hem aconseguit que quedi maco. De tota manera ens ha costat més el ball que la interpretació.

L’obra es va estrenar la tardor del 2018 a l’Escenari Joan Brossa de Barcelona i després l’heu girada. Està tenint bona acollida?
Hem tingut molt bona acollida arreu on hem anat. Persones de procedències diverses ens han felicitat. També hem girat pel nord d’Espanya on també les crítiques han estat molt bones. Aquesta tardor passada vam tornar a l’Escenari Joan Brossa.

Dúo Fácil i Líquido Teatro esteu treballant en nous projectes?
Volem fer-ho. Ara hem acabat a l’Institut del Teatre i tots ens estem buscant una mica la vida però ja ha començat a sorgir un idea d’espectacle que serà de creació una altra vegada i ens hi posarem.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies