Marc Castells: “Ja n’hi ha prou de jugar amb la ciutadania. No s’hi val amagar el cap sota l’ala”

1052

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha estat avui meridianament clar, en nom dels alcaldes de la Conca, que tenen diverses ideologies (JuntsxCat, ERC, PSC i Independents), respecte la confusió generada arran de la negativa del govern espanyol a declarar el confinament total de la Conca, tal i com va demanar i anunciar el govern català dimecres al vespre. “Els alcaldes som d’ideologies diferents i seria important que tothom ho avalés, Generalitat i Govern d’Espanya tenen a les seves mans resoldre-ho. Ja n’hi ha prou de jugar amb la ciutadania. No s’hi val amagar el cap sota l’ala”.

Molt enfadat, l’alcalde ha insistit en què el govern hauria de desbloquejar la situació que impedeix demanar la baixa mèdica forçosa als prop de 8.000 treballadors de la Conca d’Òdena que no poden accedir a treballar a l’exterior, situació que fa ja dues setmanes que dura. “És del tot inadmissible, i cal que les administracions actuïn amb responsabilitat. Des de dilluns hi ha una resolució signada pels consellers Buch i Vergés que no ha tingut resposta, això no pot ser”. Per a l’alcalde i portaveu de la Conca “calen solucions ràpides, clares i eficients, de manera coordinada”.

Tot i les duríssimes dades que ha donat a conèixer la Generalitat sobre la crisi del Coronavirus a la Conca, “hem de donar un missatge de tranquil·litat, els serveis essencials han funcionat amb normalitat, els ajuntaments estem actuant amb la màxima agilitat i fins i tot avançant-nos en algunes accions”.

70.000 tests ràpids
Castells va parlar ahir amb l’epidemiòleg Dr. Trilla i el president del Col.legi de Metges de Catalunya, Dr. Pedrós, i “tots dos coincideixen en què els alcaldes demanem avui mateix a la Generalitat que tots els 70.000 ciutadans tinguin accés a un test ràpid. Si no arriben tots, es poden anar fent per trams d’edat, primer la gent gran, però s’han de fer”.

Castells va dir també que segueix el confinament habitual fins que no es revoqui l’ordre inicial de la Generalitat del 13 de març.