Marc Castells alerta que hi ha 4.000 mascaretes per a l’Hospital aturades a Madrid

1712

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha explicat avui en roda de premsa que hi ha un total de quatre mil mascaretes “que havien estat sol·licitades per a l’Hospital i zona confinada i han estat aturades a Madrid, pendents de la decisió d’un inspector. Demano responsabilitat a totes les administracions perquè es desbloquegi aquest tema. Si l’hospital demana les mascaretes, és perquè les necessiten”.
Així mateix, també s’ha informat que hi ha al voltant d’un centenar d’anàlitiques PCR pendents de retornar, que determinaran el nombre de casos positius dels propers dies. També s’ha demanat al departament d’Agricutura de la Generalitat una sèrie de vehicles que s’afegiran als que estan efectuant neteges de desinfecció a Igualada i els municipis confinats.

Complexitat laboral amb les baixes d’empresa
Marc Castells ha fet referència també a la “complexitat laboral” de la zona confinada. Treball determina que “els positius o contactes tenen assegurada la baixa ILT, la baixa mèdica corrent. Això no està succeint per als que estem confinats. No tenim garantida la prestació i demanem a la Generalitat instruccions clares, estem en una situació molt greu a nivell laboral”. El 80% de les consultes de les oficines d’atenció al ciutadà de la Conca són per aquest tema. Hi ha 16.000 treballadors a la Conca i 4.000 autònoms. “Ens consta que s’estan presentant ERTO’s. Demano que tinguin retroactivitat per a la Conca, no només des de dilluns, sinó des de divendres, que nosaltres portem confinats més dies”.

Finalment, Castells ha fet una crida a no fer cas de les notícies falses que corren per les xarxes, com una d’estrambòtica que alerta que avui a la nit avions de l’exèrcit desinfectaran Igualada des de l’aire i que tothom tanqui les finestres. “Fieu-vos només de les notícies de canals oficials”.