La Marató de Donació de Sang va comptar amb 545 participants a Igualada

18

Cinc-centes quaranta-cinc persones es van acostar al Teatre Municipal de l’Ateneu per donar sang durant la Marató celebrada aquest passat dissabte 30 de setembre, de 10 a 22h, a Igualada. D’aquestes 545, 491 es van fer efectives i la resta, 52 en total, varen ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang.

Els organitzadors volen ressaltar les 52 persones que no havien donat mai sang es van iniciar en la donació en aquesta Marató de Manlleu.

Aquesta campanya es valora per l’organització com un èxit per aconseguir les previsions, i per l’alta participació de gent jove i de nous donants.

Durant tota la jornada es varen poder portar a terme la majoria d’activitats menys les que tenien lloc a l’exterior durant la pluja de la tarda. A les 11:00h La cercavila de la Marató! Els Petits Diables d’Igualada, i l’Ass. Esportiva Hoquei Línia Igualada! , 12:15h Actuació de dansa (Companyia de Dansa Espai d’Arts), 12:30h Actuació de dansa (Estudi de Dansa i Expressió Dell’arte), de 16:30 a 19:00h Passejada amb carro de cavalls per a la mainada (Antic Gremi de Traginers) i a les 19:15h Actuació de dansa (Escola Sweet India).

Com sempre es va comptar amb el suport en l’organització de les Dones de les Tardes dels Dimecres. Cal destacar la important col·laboració de forns de pa, restaurants, establiments de menjar preparat i d’altres que amb la seva col·laboració varen convertir el refrigeri amb un autèntic atractiu (El bon Tast-Pastisseria, els Fogons, Fidel Serra, Forn Alemany, Forn de pa Jaume i Vicenç, pa pastisseria i degustació Les Comes, Pastisseria Pla, Restaurant Braseria Racó del Traginer, Torres precuinats, Restaurant Cal Jaume, Pizzeria Munich).

També la habitual xocolatada feta pels veïns del Sant Crist, l’obsequi de vals de pàrquing i el sorteig d’un televisor, per gentilesa de La Mútua.

Durant la Marató el Banc de Sang i Teixits va poder aprofitar per fer difusió de la donació de plasma i aconseguir motivar a donants per les properes campanyes.